Elazığ'ın Yılangeçidi köyündeki evlerinden ayrılan 14 ve 16 yaşındaki kardeşlerin Keban Barajı Gölü'ne girdikleri tahmin edilerek yapılan aramada abla Elif Dur'un cesedine ulaşılmasının ardından, öğleden sonra da kardeşi Fatma Dur'un da cesedi dalgıçlar tarafından bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Yılangeçidi köyünde ikamet eden 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Fatma ile ablası 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dur, dün sabah saat 11.00 sıralarında kayıplara karışmıştı. Jandarma ve köylülerin yaptıkları aramada, köyün 5 kilometre uzağında, Elazığ ile Tunceli'nin Pertek ilçesi arasında bulunan Kireç mevkisinde Keban Barajı Gölü kenarında kayıp kızların isimlerinin baş harflerinin taşlarla yazıldığı ve bir de başörtüsü altına takılan bone bulundu. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ile AFAD'tan gelen dalgıçlar botla bölgeye geçerek su altında arama çalışması yapmıştı. Sabah yapılan çalışmada 16 yaşındaki abla Elif Dur'un cansız bedeni bulunmuştu. Çalışmalarına devam eden dalgıçlar saat 15.00 sıralarında aynı bölgede bu kez 14 yaşındaki Fatma Dur'un cesedine ulaştı. Baraj gölü kenarına çıkartılan ceset feribotla ambulansların beklediği iskeleye getirildi.
14 ve 16 yaşındaki kardeşlerin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. - ELAZIĞ
Son Dakika › Güncel › Elazığ'da 2 Kardeşin Kaybolması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?