Elazığ'dan Türkmenlere 1 Tır Yardım - Son Dakika
Güncel

Elazığ'dan Türkmenlere 1 Tır Yardım

Elazığ\'dan Türkmenlere 1 Tır Yardım

Elazığ’da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından toplanan 1 TIR dolusu insani yardım, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

02.12.2015 10:35

Elazığ'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından toplanan 1 TIR dolusu insani yardım, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri içini başlatılan yardım kampanyasında 5 gün içerisinde 1 TIR dolusu insani yardım toplandı. TIR'a yüklenen gıdadan giyime, ev eşyasından çocuk bezine, oyuncaktan battaniyeye kadar bir çok malzeme Türkmenlere ulaştırılmak Elazığ'dan hareket etti. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, "Biz bu kampanyayı Bayır Bucak Türkmenlerinin, Türkmen Dağı'nda vermiş olduğu şanlı mücadelede onlara destek olabilmek için düzenledik. Elbetteki bu kampanya sonucu oraya giden yardımlar onların yaralarını direk merhem olmayacak ama hatırlanmak, unutulmamak, kimsesiz ve sahipsiz olmadığını görmek, göstermek maddi ölçülerle değerlendirilmeyecek kadar önemli bir duygudur. Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı'nda kahramanca bir mücadele veriyorlar. Yurtlarını, vatanlarını terk etmediler. Herhangi bir devlete rica etmediler. Orada kahramanca bir mücadele veriyorlar. Esed askerlerinin yanı sıra şimdide Moskova belasıyla uğraşıyorlar. Bu zulme daha fazla sessiz kalamayacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Yardım paketleriyle ilgili de bilgi veren Taşkın, "Yaklaşık olarak 2 bin tane battaniye var. Çocuk bezleri var. Bizden özellikle istenilen şeyler bunlardı. Tonlarca kuru gıda, 5 tona yakın un var. Çeşitli baklagiller ve kıyafet var" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'dan Türkmenlere 1 Tır Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement