Elektrik Akımına Kapılan 6 Gebe İnek Telef Oldu - Son Dakika
Güncel

Elektrik Akımına Kapılan 6 Gebe İnek Telef Oldu

Elektrik Akımına Kapılan 6 Gebe İnek Telef Oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde arızayı gidermek için yapılan çalışma sırasında oluşan akıma kapılan 6 adet gebe inek telef oldu.

17.10.2013 14:53  Güncelleme: 15:41

AYDIN (İHA) – Aydın'ın Nazilli ilçesinde arızayı gidermek için yapılan çalışma sırasında oluşan akıma kapılan 6 adet gebe inek telef oldu. Olayın ardından bakım yapan ekiplere saldıran hayvan sahiplerini, polis güçlükle yatıştırdı.

Olay, Nazilli merkez Çapahasan Mahallesi 371. Sokak'ta bulunan Abdullah Erdemir'e ait merada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisinde elektrik telinin kopması sonucu oluşan arızayı gidermek için ekipler çalışma yaptıkları sırada, direğe 10 metre mesafedeki merada bulunan inekler elektrik akımına kapıldı. Arızanın giderilmesini bekleyen Necla Erdemir, demir yemliklerden yem yiyen ineklerinin çırpınmaya başladığını görünce, ineklerini kurtarmak istedi. Komşularının yardımıyla akıma kapılmaktan son anda kurtarılan Erdemir, doğum yapmak üzere olan 6 ineğinin can verişini gözyaşları içerisinde izledi.

İneklerinin telef olmasına öfkelenen hayvan sahipleri, arızayı gidermeye çalışan ekiplere saldırmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, öfkeli aileyi güçlükle sakinleştirdi. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın soruşturulabilmesi için veteriner hekim ve bağımsız bir elektrik mühendisinden rapor istedi.

Tüm çabalarına rağmen ineklerini kurtaramadığını belirten Necla Erdemir, "Elektrik geldiğinde 6 gebe ineğimiz çarpıldı. Hepsi yemliklere sıkışıp kaldı. Göz göre göre önümde telef oldular, hepsi de gebeydi. Onları kurtarmak isterken ben de çarpıldım. Komşular çığlıklarıma gelerek beni akımdan kurtarmış. Elimde yanıklar oluştuğu için beni hastaneye götürdüler. İneklerimizi o halde görünce şok oldum. Onlar bizim ekmek teknelerimizdi. Ailemizin birer parçası idi. İsimleri bile vardı. İsimleri ile çağırdığımızda yanımıza gelirlerdi. Cansu, Yağmur, Gamze, Hediye, Gizem ve Simge 4 ile 8 yaş arasındaydılar. Çok üzgünüz. Acımız çok büyük. Çağırdık mı gelirlerdi, sütlerini sağdırıp giderlerdi. İnsanlardan daha duyarlıydılar. Ahırda 31 ineğimiz vardı. Allah'tan 6'sından başka telefimiz yok" dedi.

ZARARI FİRMA ÜSTLENDİ

Olayın ardından AYDEM EDAŞ'tan yapılan açıklamada; elektrik akımının çatının elektrik tellerine 20 santimetre gibi yakın bir mesafede olmasından kaynaklandığı belirtildi. Arıza giderilmeye çalışılırken istenmeyen bir olay yaşandığı kaydedilen açıklamada; "Yönetmelik gereği elektrik telleri ile çatılar arasında en az bir buçuk metre mesafe olmak zorundadır. Bu kurala uyulmadığı için olay meydana gelmiş. Çok üzgünüz. Haklı da olsak haksız da olsak ailemizin zararını tazmin edeceğiz. AYDEM olarak böyle bir durumun olmasını istemezdik. Soruşturma devam ediyor" denildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elektrik Akımına Kapılan 6 Gebe İnek Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement