Elektrik Sayaçları Muayenesi Zorunlu - Son Dakika
Güncel

Elektrik Sayaçları Muayenesi Zorunlu

Elektrik Sayaçları Muayenesi Zorunlu

SEDAŞ kalibrasyon işlemlerinin en ekonomik şekilde yapılmasını sağlıyor.

05.03.2012 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sayaç kalibrasyonu kapsamında sayacı değişen, SEDAŞ Müşterileri, üç zamanlı tarifeye geçmek isterse, mutlaka Müşteri Hizmetleri Merkezine şahsen başvurması gerekiyor"

ELEKTRİK SAYAÇLARI MUAYENESİ ZORUNLU

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri uyarınca, 10 yıllık muayene ve damga süresi dolmuş olan elektrik sayaçlarının muayene ve damgalarının yenilenme zorunluluğu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Elektrik Dağıtım Şirketlerine yüklediği görev ve sorumluluk nedeniyle SEDAŞ, müşteri sayaçlarıyla ilgili muayene ve damga işlemlerini sürdürmeye devam ediyor.

SEDAŞ MÜŞTERİSİNİ DÜŞÜNÜYOR

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Elektrik sayaçlarının ayar, kalibrasyon ve bakımı ile ilgili işlemlerin, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümleri uyarınca yapıldığını, sayaç kalibrasyon işlemleriyle ilgili görevin yerine getirilmesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Elektrik Dağıtım Şirketlerine verildiğini, ancak 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun sayacı kullanan kişileri de yasal olarak sorumlu kıldığını belirterek, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 16. Maddesinde de elektrik sayaçlarının her türlü ayar, kalibrasyon ve bakımı için periyodik olarak kontrol ettirilmesinin zorunlu kılındığını ifade etti.

Bekir Sami Güven, "10 (on) yıllık damga süresini doldurmuş olan sayaçların yeni bir elektronik sayaç ile değiştirilmesi durumunda mevcut sayacın ayar, kalibrasyon ve bakımının yapılmasına gerek kalmadığını belirtti. Güven, "SEDAŞ müşterilerinin menfaatini düşünerek, kalibrasyon işlemlerinin en ekonomik şekilde yapılmasını sağlıyor" dedi. Güven, "damga süresi 10 yılı dolan tek fazlı sayaçlar yasal olarak kalibrasyon işlemine alındığında ve laboratuara gidip geldiğinde iki kez sökme ve takma bedeli alındığından, bu işlemlerin maliyeti 2012 fiyatı ile 55,9 liraya ulaşıyor, ancak elektronik sayaç ile yenilendiğinde müşteriye 37,7 lira olarak yansımaktadır, dolayısı ile sayaç değişiminde müşterimizin 18,2 lira ekonomik avantajı bulunmaktadır. Kalibrasyon işlem bedeli faturaya yansıtılmaktadır. SEDAŞ'ın hiçbir maddi menfaati bulunmadan yasal bir zorunluluk olarak bu işlemler yapılmaktadır. 2012 yılında 225 Bin sayacı kalibrasyon işleminden geçirmeyi hedefliyoruz. " dedi.

SAYAÇ KALİBRASYONU KAPSAMINDA SAYACI DEĞİŞEN SEDAŞ MÜŞTERİLERİ ÜÇ ZAMANLI TARİFEYE GEÇMEK İSTERSE MHM'YE BAŞVURMALARI GEREKİYOR

SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, "Sayaç kalibrasyon işlemi kapsamında yeni takılan elektronik sayaçlar müşterilerimize başka bir harcamaya gerek kalmadan bağlı bulundukları (MHM) Müşteri Hizmetleri Merkezine şahsen müracaat etmeleri halinde üç zamanlı tarifeye geçme imkânı sunmaktadır."dedi.

VALİLİKLER UYARIYOR

Valilikler bünyesindeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri tarafından yayınlanan bildirilerde vatandaşlara uyarıda bulunularak, elektrik, su ve doğalgaz sayaçları gibi, ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri ve damgalanmalarının yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekiliyor.

TRT de DUYURDU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri tarafından yayınlanan bildirilerde, ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacağı da ifade ediliyor. Kamuoyunu bu konularda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve yasal zorunlulukların yerine getirilmesi gerektiği TRT'nin kanallarında yapılan duyurularda yer aldı

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elektrik Sayaçları Muayenesi Zorunlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement