Emekli Askerler Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Emekli Askerler Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır'da

Emekli Askerler Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır\'da

Emekli askerlerin katılımıyla kurulan Adaleti Savunanlar Derneği'nden (ASDE) bir heyet, çözüm sürecinde askerlerin rolünü anlatmak ve süreçle ilgili gözlemlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

24.04.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emekli askerlerin katılımıyla kurulan Adaleti Savunanlar Derneği'nden (ASDE) bir heyet, çözüm sürecinde askerlerin rolünü anlatmak ve süreçle ilgili gözlemlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Barosu, Özgür-Der, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, Ticaret Sanayi Odası, MÜSİAD ve bölgedeki kanaat önderleri ile görüş alışverişinde bulunan ASDER Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Hacımustafaoğulları, Abdullah Kaplan, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Kaçmaz; İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK Üyesi Şevket Akdemir ile bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Kaplan, asker denilince insanların aklına olumlu hatıraların gelmediğini belirterek, bunu yıkmanın zamanının geldiğini ifade etti. Emniyet Genel Müdürünün ismini kimsenin bilmediğini ancak ülkede yaşayan insanların yüzde 98'inin Genel Kurmay Başkanının ismini bildiğini anımsatan Kaplan, Türkiye'de Genelkurmay Başkanının isminin bilinmediği dönem geldiğinde ülkenin artık bu sorunları konuşmayacağını savundu.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları ise, yaşanan kavganın sebebinin milli siyaset belgesi olduğunu savundu. Hacımustafaoğulları, "Bu belgede iç tehdit unsurları diye bir kavram var. Tabii son iki dönemdir artık sivil irade yavaş yavaş kriterleri değiştirmeye başladı. Bir ülkede iç tehdit unsuru olmaz. Vatandaşı tehdit gören bir zihniyet bu ülkede devletin başında olduğu sürece sorunlar bitmez" şeklinde konuştu.

İHD MYK Üyesi Şevket Akdemir de heyetin İHD'yi ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "Askerlikten emekli olmuş insanlar bir sivil dernek kuruyor ve ve Diyarbakır'a gelip İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret ediyor. Bu çok anlamlı bir şeydir. Keşke bu 30 yıl önce yapılsaydı da bu kadar insan ölmeseydi. Temennimiz odur ki, bu süreç de barış dili kullanılarak sonuçlandırılır. Bu süreç iyiye giderse herkes rahat eder" dedi.

ASDE üyeleri, yarın Batman'da da birtakım görüşmeler gerçekleştirecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emekli Askerler Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement