Emniyet Genel Müdürlüğünde Usulsüz Yapılanma" İddianamesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Emniyet Genel Müdürlüğünde Usulsüz Yapılanma" İddianamesi

07.01.2015 18:08

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev tanımı olmayan 'bölge/ülke polis uzmanı' teşkilatlanması yaptıkları, bu personelin atanması için amirleri yanılttıkları" iddialarıyla 12 Emniyet görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan hazırladığı iddianame, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde görev tanımı olmayan 'bölge/ülke polis uzmanı' teşkilatlanması yaptıkları, bu personelin atanması için amirleri yanılttıkları" iddialarıyla 12 Emniyet görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan hazırladığı iddianame Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamede, soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğünün ihbarı üzerine başlatıldığı belirtildi.

Sanıkların Fatih İnalkaç, Mehmet Demircioğlu, Ferhat Altın, Selami Açıkgöz, Mustafa Reşat Tekinbaş, Ahmet Duran Bitmez, Nebi Çetinkaya, Abdulkadir Karaturna, İlyas Özgentürk, Ahmet Ekici, Fatih Dikici ve Murat Taşdemir olarak sıralandığı iddianamede, sanıklardan Özgentürk'e "görevi kötüye kullanmanın" yanı sıra, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlaması yöneltildi.

Özgentürk'ün, TCK'nın "zincirleme suç" başlıklı 43. maddesi de uygulanarak toplam 3 yıl 7 ay 15 günden 11 yıl 6 aya kadar hapsi istenen iddianamede, İnalkaç için ise yine 43. madde uygulanarak, 7 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Diğer sanıkların ise 6'şar aydan 2'şer yıla kadar mahkumiyetleri istendi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürlüğünde Usulsüz Yapılanma' İddianamesi - Son Dakika


Advertisement