Emniyet Genel Müdürü'ne Kredi Kartı Soruşturması - Son Dakika
Güncel

Emniyet Genel Müdürü'ne Kredi Kartı Soruşturması

–estonya İçişleri Bakanı Hanno Pevkur Emniyet Genel Müdürü Elmar Vaher'in Genel Müdürlüğe ait kredi kartı ile usulsüz harcama yaptığı iddiaları üzerine hakkında soruşturma yapılması talimatı verdiğini açıkladı.

20.01.2016 10:49

–estonya İçişleri Bakanı Hanno Pevkur Emniyet Genel Müdürü Elmar Vaher'in Genel Müdürlüğe ait kredi kartı ile usulsüz harcama yaptığı iddiaları üzerine hakkında soruşturma yapılması talimatı verdiğini açıkladı.

Estonya Meclisi'nin dün yapılan toplantısında İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Serbest Parti milletvekili ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu üyesi Artur Talvik' Emniyet Genel Müdürü'nün müdürlüğe ait kredi kartıyla 299 Euro'ya kulaklık ve 139 Euro'ya da bot satın aldığını tespit ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Hanno Pevkur soru önergesine verdiği cevapta, devlet bütçesinin usulüne uygun kullanımını gözetmenin her kamu görevlisinin sorumluluğu olduğunu belirterek "Emniyet Genel Müdürü'nün bana yaptığı açıklamaya göre harcamalar görev ile ilgili yapılmış. Buna rağmen Genel Müdür'ün harcamalarının daha uzun bir süreyi kapsayacak şekilde incelenmesini gerekli gördüm. Yapılacak soruşturmanın ardından Genel Müdürün harcamalarının usulüne uygun yapılıp yapılmadığı belli olacak, incelemenin sonunda da soru önergesini ayrıntılı olarak cevaplamak mümkün olacaktır." dedi. - Tallinn

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emniyet Genel Müdürü'ne Kredi Kartı Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement