Katı yakıtların 2015 yılı Mart ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 122 bin 905 ton, linyitin 4 milyon 8 bin 511 ton ve taşkömürü kokunun 397 bin 35 ton, teslimat(1) miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 2 milyon 539 bin 426 ton, linyitin 3 milyon 742 bin 511 ton ve taşkömürü kokunun 435 bin 886 ton olarak gerçekleştiği görüldü.
Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı(2) %4,8 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran linyitte %107,1 iken taşkömürü kokunda %91,1 olarak hesaplandı.
Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının %48,7'si termik santrallere, %22,8'i kok tesislerine, %7,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye, linyit teslimatının %91,2'si termik santrallere yapıldı. Taşkömürü kokunun ise %96,3'ü demir-çelik sanayine sevk edildi.
Son Dakika › Güncel › En Fazla Üretim ve Teslimat Linyitte Gerçekleşti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?