Engelleri Aşan Şenlik! - Son Dakika
Güncel

Engelleri Aşan Şenlik!

Engelleri Aşan Şenlik!

Engelli öğrenciler, Beylikdüzü 2. Özel Eğitim Şenliği'nde hünerlerini sergiledi ve gönüllerince eğlendiler.

05.06.2012 16:48  Güncelleme: 16:47

Beylikdüzü Belediyesi'nin destek verdiği; İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi ve Migros'un ortaklaşa düzenlediği 2. Özel Eğitim Şenliği başladı. 3 gün devam edecek programlara özel eğitim okulları ve diğer okullardan katılan öğrenciler şarkı söyleyip şiirler okudular, keman çalıp bol bol dans ettiler.

Aileleri ve programı izleyenler de neşe içerisindeki çocukları bol bol alkışladı. Programın ilk gününde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gürkan Akbıyık, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Serdar Topal ve okul müdürleri de yer aldı.

Programda Türkiye'de erişilebilirlik kurulunun oluşturulduğunu, bu sayede engellilerin yürümeyeceği yol, giremeyeceği binanın olmayacağını belirten Yeşil, "Artık engellilerimiz için erişilebilirlik raporu almayan binaya ruhsat verilmeyecek" diye belirtti.

Çocuklardan'Savaşlar Olmasın Çocuklar Ölmesin'Mesajı!

Şenliğin 2'nci günündeki programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da katıldı. Bu özel çocukları izleyen Başkan Uzun, eğitim verildiği zaman bu çocukların ortaya koydukları başarının paha biçilmez olduğunu dile getirdi. Çocuklarını hayata hazırlamada gösterdikleri özveri için aileleri kutlayan Başkan Uzun, etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve ailelere de teşekkür etti.

Daha sonra programda, duyma engelli öğrenciler 'Savaşlar Olmasın Çocuklar Ölmesin' yazılı pankart açarak dünyaya barış mesajı gönderdiler. Engelli çocukları duyarlılıklarından dolayı kutlayan Belediye Başkanı Uzun, çocukların gösterdiği hoşgörüye tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sahnede şiir okuyup, çaydaçıra oynayan, savaşların durması için pankart açan, zeybek oynayan, yemek tarifi veren, rap yapan, roman oyunu oynayarak darbuka çalan, kına gecesi tertip eden çocuklar izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı. Engelli çocuklar yaptıkları gösteri ve okudukları şiirlerden etkilenen bazı izleyicilerin ise gözyaşlarını tutamayarak ağladığı gözlendi. Başkan Uzun ayrıca, tüm çocukları Beylikdüzü Belediyesi'nin Etkinlik Alanı'nda düzenleyeceği, cuma günü başlayıp pazar gününe kadar devam edecek olan Karne Şenliklerine davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelleri Aşan Şenlik! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement