Engelleri Onları Kavuşturdu - Son Dakika
Güncel

Engelleri Onları Kavuşturdu

Engelleri Onları Kavuşturdu

Giresun Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol takımında oynanan iki engelli evlendi.

12.05.2011 10:40  Güncelleme: 10:46

Giresun Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol takımında oynanan iki engelli evlendi. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in nikah şahitliği yaptığı törende engelli çift mutluluklarını dile getirdi, "Engelli arkadaşlarımız bizi görsün ve dışarı çıksın, hayatı sevsin" dedi.

5 yıl önce Giresun Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol takımında oynarken tanışan Hatice Kuzu (25) ile Hasan Süral (28) dünya evine girdi. Mutluluğunu dile getiren ve eşi Hatice Kuzu ile basketbol oynarken tanıştıklarını anlatan Hasan Süral, "Spor vesilesiyle başladı aşkımız. Tanıştık ve çıkmaya başladık. Aşkımızı da evlenerek taçlandırdık. Düğünümüzü de 'Engelliler Haftası'nda' yapmaya karar verdik, onlarla kutlamak istedik. Engelli arkadaşlarımız bizi görsün ve dışarı çıksın, hayatı sevsinler. Hayatın güzellikleri olduğunu fark etsinler. Bu düğünümüz bütün engelli arkadaşlarımıza armağan olsun" dedi.

Basketbol takımında oynarken eşi Hasan Süral'ı gördüğünü ve aşık olduğunu ifade eden Türkiye Tekerlekli Sandalye Bayan Milli Takım oyuncusu Hatice Kuzu da, "Ben Hasan'dan bir sene önce başladım basketbola. O takımımıza dahil olunca tanıştık ve sonra aşık oldum. Şu an milli takımda oynuyorum ve kamplarımız da devam ediyor, Eylül ayı içinde Avrupa Şampiyonası olacak. İnşallah oradan da başarıyla döneceğiz. Biz evlenerek engelleri ortadan kaldırmak istedik. Diğer engelli arkadaşlarımıza da örnek olmasını istedik" şeklinde konuştu.

CANİKLİ 3 ÇOCUK İSTEDİ

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun kıydığı nikahta şahitlik yapan ve evlilik cüzdanını gelin Hatice Kuzu'ya veren AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, "Bugün hepimiz bu iki kardeşimizin mürvetini görmek ve ona şahadet etmek için toplandık. Hepimizin katkısı inanıyorum ki onların mutluluklarına mutluluk kattı. İnşallah en kötü günleri böyle olur. Bizim bir görevimiz de sayın başbakanımızın bize talimatı dile getirmek. Toplumdaki devamlılığın sağlanması için kendilerinden üç çocuk bekliyoruz. Sayın başbakanımızın talebi ve talimatı her çiftten üç çocuk yönündedir. Çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyorum" diyerek evlilik cüzdanını Kuzu'ya verdi.

Nikahın diğer şahiti Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de, " Çiftimize Allah'tan mutluluklar diliyorum. Artık küçük bir devlet kurdular, birken iki oldular, ikiyken üç, dört olacaklar ve bu böyle devam edecek. Bu evliliğin iki aile arasında dostluğu arttıracağını umuyorum. Ömürleri uzun olsun, bir yastıkta yaşlanmalarını diliyorum" dedi.

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş ile AKP Giresun milletvekili Şengül Şahin'in de katıldığı düğün çiftlerin dansı ile devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelleri Onları Kavuşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement