Engelli Azad'ın Azmi - Son Dakika
Güncel

Engelli Azad'ın Azmi

Engelli Azad\'ın Azmi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Özdemir (16), azmi sonucunda okula gitmeden söktüğü okuma yazmanın ardından şimdi ise oyunculuk hayalini gerçekleştirdi.

08.02.2018 11:21

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel ve konuşma engelli Azad Özdemir (16), azmi sonucunda okula gitmeden söktüğü okuma yazmanın ardından şimdi ise oyunculuk hayalini gerçekleştirdi.

Tatvan ilçesinin Pınarbaşı Mahallesi'nde ikamet eden Özdemir ailesinin en büyük çocuğu olan Azad Özdemir'in azmi, başarıyı da beraberinde getirdi. Doğuştan bedensel ve konuşma engelli olan Azad Özdemir, ailesinin özel ilgisi ve azmi sayesinde daha öncesinde okuma yazmayı öğrenmişti. Azmi sayesinde hayallerini bir bir hayata geçiremeye devam eden Azad Özdemir'in bu kez ise Hayat Var Engel Yok Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Dursun Boğa'nın girişimleri sayesinde oyunculuk hayali gerçeğe dönüştü. Tüm engellerine rağmen hayatındaki engelleri bir bir çıkarmaya çalışan küçük Azad Özdemir'in azmi, tüm engellilere örnek olacak cinsten.

Boğa'nın engellilerin yaşamına dikkat çekmek için yazdığı öykü, senarist Onur Somay tarafından film senaryosuna dönüştürüldü. Oyunculuk hayali olan Özdemir'in ise filmde başrol oynamasına karar verildi. Tatvan'ın Kıyıdüzü köyünde çekimleri devam eden "Döngü" filminde "Dursun" rolünü oynayan Özdemir, hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyor. Sanatçılar Ünal Silver ile Emre Ertunç'un rol arkadaşlığı yaptığı filmin senaryosunda kış mevsiminde geçen bölümleri tamamlandı. Film, bahar aylarında yapılacak çekimlerle tamamlanacak.

Oğlu Azad'ın azmi sayesinde engelleri bir bir aşarak hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten baba Mahsun Özdemir, oyunculuk hayali gerçeğe dönüşen Azad'ın çok mutlu olduğunu söyledi.

Azad'ın azmi sayesinde ilkin okula gitmeden evde okuma yazmayı söktüğünü, şimdi ise oyunculuk hayalinin gerçeğe dönüştüğünü kaydeden Mahsun Özdemir, Azad'ın en büyük hayallerinden birinin de şair ve yazar olmak olduğunu ifade etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Azad'ın Azmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement