Erbakan'ın Ölüm Haberi Toplantıda Geldi - Son Dakika
Güncel

Erbakan'ın Ölüm Haberi Toplantıda Geldi

Erbakan\'ın Ölüm Haberi Toplantıda Geldi

İl Divan Toplantısı'nı Yapmak İçin Bir Araya Gelen Halkın Sesi Partisi Yöneticileri Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Ölüm Haberini Alınca Toplantıyı İptal Etti.

27.02.2011 20:06

ERZURUM'da İl Divan Toplantısı'nı yapmak için bir araya gelen Halkın Sesi Partisi yöneticileri Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberini alınca toplantıyı iptal etti. Bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü

HAS Parti Genel Başkan Başdanışmanı Lütfü Esengün, divan toplantısına katılmak ve partililerle buluşmak üzere Erzurum'a geldi. Parti binasında bugün (27 Şubat) saat 12.00'da yapılan toplantı esnasında SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölüm haberi geldi. Söz alan HAS Parti İl Başkanı Teoman Kümbet, "Bugün bir divan toplantısı yapmak için toplandık. Fakat biraz evvel bizi derinden sarsan bir haber aldık. Milli görüş lideri muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız hakkın rahmetine kavuştu. Cenab-ı Allah rahmetiyle yargılasın inşallah. Allahü teala yaptığı hizmetlerinden dolayı iki cihanda aziz etsin inşallah" dedi.

İl Başkanı ardından bir açıklama yapan Lütfü Esengün de, şu an hacı haberin şoku içerisinde olduklarını söyledi. 40 yıldan beri kendilerine önderlik eden, yol gösteren ve çok şey öğreten bir lideri kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belidrten Esengün, "Takdiri ilahi. Erbakan hocamız 27 Şubat'ta Cenab-ı hakkın rahmetine kavuştu. 28 Şubatlar,12 Eylüller,12 Martlar bütün müdahaleler, bütün baskılar, zulümler Erbakan hocamızın üzerinde düğümlenmiş. Bugün herşey bitmiş değil. Sayın Bülent Arınç'ın gazetede güzel bir beyanatı vardı. 28 Şubat bir daha gelmemek üzere tarihe gömülmüştür. İnşallah öyledir. Temenni ediyoruz ki bir daha bu memlekette 28 Şubatlar, 12 Eylüller olmasın. Ama gelin görün ki 12 Eylül'ün 28 Şubat'ın diktatörleri zorbaları iş başından gittiler ama bıraktığı eserler yürürlükte. 12 Eylülcülerin yaptığı 1982 Anayasası halen yürülükte geçerli. Ne kadar değişikliğe uğramış olursa olsun bu anayasa hukuki bir baskıyı cuntayı ara dönemi bir sıkı yönetim hukukunu bügünlere taşımıştır" diye konuştu. Bazı partililerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbakan'ın Ölüm Haberi Toplantıda Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement