Erciş Depreminin Sembolü Azra Bebek Erciş'te - Son Dakika
Güncel

Erciş Depreminin Sembolü Azra Bebek Erciş'te

Erciş Depreminin Sembolü Azra Bebek Erciş\'te

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından kurtarılan Azra bebek, depremden 6 ay sonra doğduğu Erciş'e geri geldi.

14.04.2012 17:39

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından kurtarılan Azra bebek, depremden 6 ay sonra doğduğu Erciş'e geri geldi. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, doktor olan dedesinin yanında annesi ile birlikte kalan Azra bebeği ziyaret etti.

Van Yolu Caddesi'nde bulunan Ereksan Apartmanı'nın enkazından 48 saat sonra sağ olarak çıkarılan Azra bebek, yaklaşık 6 ay sonra Erciş'e geri döndü. Kışla Mahallesi'nde bulunan Karayollarına ait prefabrik evde dedesi annesi ve babaannesi ile birlikte kalan Azra Karaduman, şimdi hayata yeniden alışmaya çalışıyor.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Azra bebeğin yaşadığı evi ziyaret ederek dede Ahmet Karaduman ile bir süre sohbet etti. Azra bebeği kucağına alıp öpen Kaymakam Fani, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Azra bebeği yeniden Erciş'te görmekten mutlu olduklarını belirten Fani, "23 Ekim 2011 tarihinde yaşadığımız büyük deprem felaketinde maalesef 514 vatandaşımızı kaybettik. Deprem sonrasında enkaz altından ise 209 vatandaşımızı arama kurtarma ekipleri sağ çıkarttı. Erciş depreminde arama kurtarma

faaliyetleri yaklaşık bir hafta sürdü. ve bu zaman dilimi içersinde çok mucizevi olaylara tanık olduk. Bunlardan biri de o zaman 14 günlük olan Azra bebeğin depremden 48 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkartılmasıydı. Allah'a şükür bugün itibarıyla da sağlık durumu gayet iyi. O gün 14 günlük olan Arza bebek bugün 6 aylık. Ben tekrardan ailesine geçmiş olsun diyorum. Azra bebeğin dedesi olan Ahmet Bey ilçemizde çocuk doktoru olarak görev yapıyor. Depremde maalesef bir oğlunu kaybetti. Azra bebek,

annesi ve Ahmet Bey'in eşi depremden 48 saat sonra enkazdan sağ çıkartıldı. Büyük bir travma yaşadı. Ama buna rağmen Erciş'te Ercişlilere hizmet verebilmek için tüm yaşadığı bu acılara rağmen tekrar Erciş'e döndü. Ben hem şahsım adına hem tüm Ercişliler adına bu büyük fedakarlığı için kendisine teşekkür ediyorum. Azra bebeğe de tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi.

Kendisi de enkazdan kurtulan çocuk doktoru Ahmet Karaduman ise vefat eden oğlunun özlemini Azra bebekle gidermeye çalıştığını belirterek, "Büyük bir travma yaşadık. Bu tür felaketi Allah bir daha göstermesin. Allah beni ve aile fertlerini mucize eseri kurtardı. Bu süreçte gelinim de buradaki insanların acısını görür, onlarla dertleşir. Zamanla normal hayatına döneceğini düşünüyorum. İnsanların acısı unutulmuyor. Kaybettiğimizin oğlumun acısını torunumla unutmaya çalışıyorum, teselliyi onda arıyorum.

Artık onun geleceği için çalışıyorum. Kaymakam Beyi'n de bizleri ziyaret etmesinden mutluluk duydum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erciş Depreminin Sembolü Azra Bebek Erciş'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement