Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı - Son Dakika
Güncel

Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı

Eren Holding Beü\'de Cami Yaptırdı

Bitlisli Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve kardeşleri, babaları Memduh Eren adına Bitlis Eren Üniversitesi'nde kampüs alanı içinde camii yaptırdı.

26.09.2014 16:18

Bitlisli Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve kardeşleri, babaları Memduh Eren adına Bitlis Eren Üniversitesi'nde kampüs alanı içinde camii yaptırdı. Camii açılışında konuşan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İyi bir insan olmak bir nasip meselesidir. Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar, kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır diye konuştu.

Bitlis'te yaptırdıkları bir okul, bir spor kompleksi ve Bitlis Eren Üniversitesi'ne (BEÜ) Fen Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık Fakülteleri, misafirhane yaptıran Eren ailesi, bugün de BEÜ kampüs alanına babaları Memduh Eren adına yaptırdıkları 500 kişi kapasiteli caminin açılışını gerçekleştirdi. Memduh Eren Camii'nin açılış törenine, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve kardeşleri, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üyeleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı öncesinde cami önünde düzenlenen tören Kuranı Kerim okunması ile başladı. Açılış töreninde konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, bugün farklı bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, Eren ailesine üniversitemize cami olarak yaptırdıkları bu hayrına müteşekkiriz. Hayırlarının bu şekilde devam etmesini diliyoruz dedi.

Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise eğitim yatırımlarıyla beraber olduklarını, fakat buranın anlamının büyük olduğunu söyledi. Babasını da anlatan Eren, Cumhuriyetin ilk müftülerinden olan Abdulmecit Eren'in torunlarıyız. İsmini verdiğimiz babamızın bir özelliğini açıklamak isterim. Hastalığı dışında bir vakit namazını kaçırmamıştır. Bu mekanın açılışı ile birlikte ruhu şad olacaktır. Bu konuşmayı dini yükümlülükleri ve bilgileri benden daha fazla olan Ziya ağabeyimin yapmasını isterdim. Kendisi 52 kez Kabe'yi ziyaret etmiş biridir. Dini yükümlülükleri açısından benden daha iyidir. Biz de dedemize babamıza benzemeye çalışıyoruz. Burası üniversitemize ve Bitlis'imize hayırlı olsun diye konuştu.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk de Eren ailesine teşekkür ederek, İyi bir insan olmak bir nasip meselesidir. Güzel insanlardan asaletli işler çıkar. Burada açılışını yaptığımız cami ve yapılmasına vesile olanlar kendi güzelliklerini bu vesile ile ortaya çıkarmışlardır. Onları imrenerek izliyoruz. Makamları cennet olur inşallah. Bu açıdan bu güzel eseri üniversitemize kazandıran Eren ailesine teşekkür ediyoruz dedi. Kurdela kesilmesinin ardından program kılınan Cuma namazının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eren Holding Beü'de Cami Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement