Ergenekonda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ergenekonda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı

Ergenekonda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı

İkinci Ergenekon Davası'nda savunma yapan tutuksuz sanıklar suçlamaları redderek, beraatlerini istedi.

20.02.2012 18:46

İkinci Ergenekon Davası'nda savunma yapan tutuksuz sanıklar suçlamaları redderek, beraatlerini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan tutuksuz sanık Mahir Akkar mesleğinin gazetecilik olduğunu ve ceza ve hukuk mahkemelerinde adli bilirkişi olarak çalıştığını ifade etti. Suçlamaları reddeden Akkar, iddianamede işlemediği suçların icat edildiğini iddia etti.

Dava sanıklarıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını söyleyen Akkar, tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile bir kez görüştüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığını, Balbay ile hayatının hiçbir noktasında yan yana gelmediğini telefon görüşmesinin de olmadığını, sadece bir kez Cumhuriyet Gazetesi'nin santralini aradığını belirtti. Sanık Akkar, dava sanıklarından Tuncay Özkan ile 'irtibatlı olduğu ve örgütün amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere bilgi ve doküman temini için faaliyet gösterdiği' iddialarını ise reddetti. Tuncay Özkan ile hayatının hiçbir döneminde bir araya gelmediğini söyleyen sanık Akkar, Özkan'ı medyadan tanıdığını söyledi.

Örgütün amaçları doğrultusunda kişileri yasadışı olarak takip ettiği iddialarına değinen sanık Akkar, "Bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Eşinden şüphelenerek takip ettiren Selim adındaki apartman komşumun, bu konuyla ilgili olarak benimle yapmış olduğu telefon görüşmelerinin bu şekilde yorumlanması anlaşılır gibi değil. Kaldı ki şahıs da konuyla ilgili olarak emniyette sorgulanmış ve benim ifadelerimi teyit etmiştir" diye konuştu.

"İDDİANAME TRAJİ KOMİK BİR SENARYODUR"

Tutuksuz sanık teğmen Noyan Çalıkuşu da davanın tutuklu sanıkları Neriman ve Kemal Aydın ile örgüt kapsamında bağlantılı olduğu şeklindeki iddiaları reddetti. Suçlamaların soyut olduğunu söyleyen sanık Çalıkuşu, hakkındaki suçlamalara dayanak olacak somut delil olmadığını savundu.Sanık Çalıkuşu, Cumhurbaşkanı ve Başbakana suikast hazırlığı içinde olduğu şeklindeki iddialara da değinerek, "İddiaları duyuca dehşete kapıldım. Bu iddialar insanlığımın parçası olamaz. İddiaları şiddetle reddediyorum" dedi.

İddianameyi eleştiren tutuksuz sanıklardan Teğmen Eren Mumcu da, "İddianame iftiranamedir. Bu senaryonun içinde ben yokum. Bu iddianame traji komik bir senaryodur" diye konuştu. Dava kapsamında 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğunu anlatan sanık Mumcu, beraatine karar verilmesini istedi.

Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekonda Tutuksuz Sanıklar Savunma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement