Erü Rektörü Güven'den, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Erü Rektörü Güven'den, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü Mesajı

Erü Rektörü Güven\'den, İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 97. Yıldönümü Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

12.03.2018 13:42

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabulünün 97. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Rektör Güven, mesajında, İstiklal Marşı'nın her bir mısra ve her bir kıtasının büyük mana içerdiğini kaydetti.

Rektör Güven, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM'de 'Milli Marş' olarak kabul edilmiş ve o tarihten bugüne 7'den 70'e tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız tarafından coşku içerisinde okunmaya devam edilmektedir.

İstiklal Marşı bizler için sadece bir şiir, bir marştan öte, ülkemizin bağımsızlık mücadelesi ve egemenliğinin simgesidir. İstiklal Marşı'nda geçen her cümle, her mısra ve her kıta, milletimiz tarafından yaşanmış, vatan ve bayrak aşkının en güzel sembolüdür. O yüzden her okunduğunda ve her dinlendiğinde ilk günkü heyecanı ve coşkusunu bizlere hissettirmektedir.

Bizi istiklal mücadelesine zorlayan ve İstiklal Marşı'mıza bu coşku ve bu manayı katan düşmanlarımız dün vardı, bugün de varlar ve yarın da var olacaklar. Adları ve yöntemleri değişse de, ülkemiz üzerine kirli emellerini aynen sürdüren düşmanlarımıza karşı, korkmadan dik duruşumuza devam edeceğiz.

Milli Şairimizin İstiklal Marşı dizelerinde dile getirdiği gibi;

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Her karışı şehit kanıyla yoğurulmuş bu vatan topraklarında en son ocak kalana kadar ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve milletimiz ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamaya devam edecektir.

Bu duygularla İstiklal Marşı'mızın kabulünün 97. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anıyorum. Bu vatan uğruna canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad ve mekanları cennet olsun. Milli şairimizin de söylediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erü Rektörü Güven'den, İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yıldönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement