Erzincan'da Çiftçi 12 Gündür Tarlasını Sulayamıyor - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Çiftçi 12 Gündür Tarlasını Sulayamıyor

Erzincan\'da Çiftçi 12 Gündür Tarlasını Sulayamıyor

Erzincan'da 15 kilometre uzaklıkta ve 1952 yılında Karasu Nehrinin alt tarafına yapılan sulama sifonu, 12 gün önce çöktü.

02.07.2014 15:45  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kente 15 kilometre uzaklıkta ve 1952 yılında Karasu Nehrinin alt tarafına yapılan sulama sifonu, 12 gün önce çöktü. Çökme nedeniyle Yaylabaşı beldesi Güllüce ile Mollaköy beldesine bağlı Mahmutlu mahallesi ve merkez Balıbeyi köyündeki 300 çiftçinin 12 bin dönüm tarlada ekim yaptığı pancar, mısır ve diğer hububat ürünleri kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Mahmutlu ve Balıbeyi köyü arasında bulunan 1.5 metre çapında ve 50 metre uzunluğundaki sulama sifonunun çökmesi ile birlikte tarlaları sulayamadıklarını söyleyen çiftçiler, DSİ'den yardım istedi.

Sağ Sahil Altınada Sulama Birliği Başkanı Hasan Polat 2004 yılından beri başkanlık yaptığını belirterek böyle bir afetle ilk kez karşılaştığını ifade etti. Polat, Acilen bu üç köyün sulamasının yapılması gerekiyor. Biz devletten para istemiyoruz. İş makinesi, elaman vererek bize yardımcı olsun. Aksi takdirde ekilenler tarlada kuruyacak ve biz aç kalacağız diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Feti İçer de, çiftçilerin mağdur olduğunu ve bu soruna devletin acilen bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. Sulama birliklerinin sorunu çözüLEmeyeceğini dile getiren İçer Çiftçi borçlu. Fabrikadan avans ve gübre almış. Acilen devletin yardımcı olması gerekiyor. Çiftçi varsa hepimiz varız? dedi.

Mollaköy Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Kemal Şengül su sıkıntısının had safhaya ulaştığını belirterek, 'Ekili alanlar 12 gündür sulanamıyor. Acil olarak sorun çözülmeli dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Çiftçi 12 Gündür Tarlasını Sulayamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement