Erzincan Ekg Başsavcı Cihaner Erzincan Adliyesi Nde - Son Dakika
Güncel

Erzincan Ekg Başsavcı Cihaner Erzincan Adliyesi Nde

Erzincan Ekg Başsavcı Cihaner Erzincan Adliyesi Nde

Görevinin Başında

23.06.2010 16:27

GÖREVİNİN BAŞINDA

CİHANER, BAYRAKLARLA KARŞILANDI, ALKIŞLARLA GÖREVİNE BAŞLADI

CUMHURİYET Başsavcısı İlhan Cihaner, 16 Şubat'ta gözaltına alınarak Erzurum'a götürülmesi ve tutuklanmasının ardından 126 gün sonra Erzincan'a döndü. Kent merkezine 10 kilometre kala bayraklar ve Atatürk posterleriyle karşılanan Cihaner, alkışlar eşliğinde Adliye'ye girerek görevine başladı.

Erzincan'da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları iddiasıyla özel yetkileri sonradan HSYK tarafından kaldırılan Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmaktan 16 Şubat günü makamında gözaltına alındı. Erzurum'a götürülen ve Başsavcı İlhan Cihaner 17 Şubat sabahı çıkarıldığı Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi.

Hakkında 28 yıla kadar hapis cezası istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, ErzurumÖzel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya 4 Mayıs günü çıktı. 'Görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik ve imar kirliliğine neden olmak' suçlamasıyla yargılandığı Yargıtay 11'inci Ceza Dairesinde 18 Haziran günü yapılan duruşmada dava, Erzincan Ergenekon davası ile birleştirilince Başsavcı İlhan Cihaner tahliye edildi. Duruşmada için Ankara'da bulunan Cihaner, aynı gün tahliye edilirken gözaltına alınarak ayrıldığı Erzincan'a 126 gün sonra dönmenin sevincini yaşadı.

Ankara'dan dün (22 Haziran) eşi Muhteber, 6 yaşındaki kızı Sıla, kardeşleriyle birlikte iki otomobil halinde yola çıkan Başsavcı İlhan Cihaner, Refahiye ilçesi yakınlarında gelen makam otobiline bindi. Erzincan'a 10 kilometre kala bir dinlenme tesisinde 100 kadar Türk bayraklı ve Atatürk posterli grup tarafından karşılanan Cihaner, otomobilden inerek karşılamaya gelen CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, CHP Geçit Belediye Başkanı Düzgün Bilgin, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı (ADD) Hüseyin Baydaş, Ergenekon ile ilgili arama yapılan Erzincan'daki Paradise Pastanesi sahibi Hüseyin Erdoğan ile oğulları Erdal ile Abdullah Erdoğan'la tokalaştı. Konvoy halinde saat 10.45'te Adliye'ye gelen Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, karşılamaya gelenler ve Adliye personeli tarafından girişte alkışlarla karşılandı. "Cihaner onurumuzdur" diye slogan atan gruba Vilayet konağı tarafından bir kişi 'Yuh' diye bağırdı. Vatandaşlar, tepki gösterirken Adliye merdivenlerini çıkan Cihaner, duygularını soran basın mensuplarına "Nerede kalmıştık" diye karşılık verdi.

Adliye Sarayının beşinci katındaki makamına çıkan Başsavcı Cihaner'i ilk olarak Adliye'de görev yapan hakim ve savcılar karşıladı. Makamında meslektaşlarını konuk eden ve birlikte çay içen Cihaner, daha sonra da basın mensuplarını kabul etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Ekg Başsavcı Cihaner Erzincan Adliyesi Nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement