Erzurum Kongrede 'Sarı Gelin' Türküsü Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Kongrede 'Sarı Gelin' Türküsü Ağlattı

Erzurum Kongrede \'Sarı Gelin\' Türküsü Ağlattı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün düzenlediği 15'inci Ulusal Hemşirelik Kongresinde öğrencilerin söylediği 'Sarı gelin' türküsü, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer'i ağlattı.

11.09.2015 13:03

Erzurum Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün düzenlediği 15'inci Ulusal Hemşirelik Kongresinde öğrencilerin söylediği 'Sarı gelin' türküsü, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer'i ağlattı. Şehit haberleri ile duygusallık yaşadığını belirten Doç. Dr. Özer, gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi. Kongrede Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, Sağlık Bakanlığı tarafından bu yılın şubat ayında çıkarılan 'Evde bakım' yönetmeliğinin hemşirelik mesleğini yok saydığını belirterek düzeltilmesini istedi.

Nenehatun Kültür Merkezinde başlayan Ulusal Hemşirelik Kongresi'nin açılışını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Türkan Pasinlioğlu yaptı. Ceşitli üniversitelerden ilgili dekanların katıldığı kongrenin açılışında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü öğrencisi Onur Çelebioğlu'nun yan flüt ve Melih Akıncı'nın gitar konseri büyük ilgi gördü. İki öğrencinin gitar ve flütle seslendirdiği Erzurum yöresine ait 'Sarı gelin' türküsü ise kongreyi izleyenleri derinden etkiledi. Müzik dinletisi sırasında Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer ve bazı akademisyenler gözyaşlarını tutamadı. Doç. Dr. Özer, son zamanlarda yaşanan terör olayları, şehit olan vatan evlatları için gözyaşlarına hakim olamadığı bildirdi.

PROF. DR. ÜLKER: EVDE BAKIMDA HEMŞİRELİK YOK SAYILDI

Kongrede 'Türkiye'de hemşirelikle ilgili politikalar' başlıklı konuşma yapan Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, Sağlık Bakanlığının bu yılın Şubat ayında çıkardığı 'evde bakım yönetmeliği'nin hemşireliği yok saydığını savundu. Prof. Dr. Saadet Ülker, bu konuda şunları söyledi:

"Bu yönetmelikle ortaya çıkan çarpıcı bir gerçek var. Sağlık Bakanlığı herhangi bir hukuksal düzenlemeyi yaparken, yine kendisinin daha önce yaptığı diğer düzenlemeleri silip atma davranışıdır. Örneğin evde bakım yönetmeliği, 2010- 2011 tarihli hemşirelik yönetmeliklerini yok saymış, hemşirelik bakımına hiç yer vermemiş, bunu tıbbi bakım kapsamına almış, yaşlı bakım teknikerine yer vermiş, bakımın gerçek sahibi hemşirenin adını bile anmamıştır. Her şeyi hekim belirleyecek ve yönetecektir. Akıl almaz bir yanlışlık sürüp gitmektedir. Bu konuda çok üzüntülüyüz. Dileriz Sağlık Bakanlığı bu üzüntümüzü, bu sıkıntımızı hemşirelik mesleği adına değil, evde bakım hizmetleri adına tartıştığımız bu alanı dikkate alır ve gereken düzeltmeyi yapar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Kongrede 'Sarı Gelin' Türküsü Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement