Erzurum Minik Kayakçılar, Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Minik Kayakçılar, Sertifikalarını Aldı

Erzurum Minik Kayakçılar, Sertifikalarını Aldı

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi 72 okuldan seçtiği 360 öğrenciyi tepeden tırnağa giyindirip Palandöken'de kayak yapmayı öğretti.

06.02.2013 16:20  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi 72 okuldan seçtiği 360 öğrenciyi tepeden tırnağa giyindirip Palandöken'de kayak yapmayı öğretti. Yaşları 6 ila 11 arasında değişen kayakçılar, 2 bin 500 rakımda düzenlenen sertifika töreninde gövde gösterisi yaptı.

Palandöken Dedeman Oteli önünde toplanan yaklaşık 300 anne ve baba, Türk Bayrağı eşliğinde tek sıra halinde zirveden aşağı inen çocukları heyecan ve gururla izledi. Minibüslerle evlerinden alınarak getiridikleri Palandöken'de 15 kayak öğretmeni eşliğinde gün boyu kurs gören öğrenciler, kısa sürede başarılı kayakçı oldu. Palandöken'in 3 bin 176 rakımlı Ejder tepesinden kayarak aşağı inen öğrencileri Dedeman Oteli önünde bekleyen velililer alkışlarla karşıladı. Palandöken'in pistlerinde adeta şov yapan küçük kayakçılar, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekti. Otel önünde düzenlenen sertifika töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler (AKP), Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut (AKP) ile daire müdürleri ve kayakçıların velileri hazır bulundu.

"KAYAK YAPMAYAN ÇOCUK KALMASIN"

Sertifikalı 360 öğrenciyi kayak kulübüne üye yaptıklarını anlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Ben kaplıcaların bulunduğu Aziziye ilçesindenim. Bizim orada yüzme bilmeyenlere iyi gözle bakılmaz. Kayak merkezi olan Erzurum'da da kayak yapmasını bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyorum. 72 okuldan 5 öğrenci aldık. Bu öğrencilerİ iki ay boyunca evlerinden alıp kayak öğretip evlerine bıraktık. Öğle yemeklerini de burada verdik. 15 kayak öğretmeni tarafından çocuklar eğitildi. Hepsi kayak yapmayı öğrendi. 360 kişinin içerisinde 16 profesyonel kayakçımız var. Bu sayıyı yüzler civarına çıkarmak istiyoruz" dedi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde anlamlı ve güzel günlerden birine daha tanıklık ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise şöyle konuştu:

"Bugün burada çok mutlu bir tabloyu görmekten dolayı Allah'a hamd ediyorum. Bu tabloyu 10 sene önce hayal bile edemezdik. Şimdi bakıyorum ki Erzurumlu hacı amcam, teyzem ya çocuğunu ya da torunu getirmiş. Erzurum çok değişiyor. Erzurumlu artık dağını, potansiyelini tanımaya başladı. Artık halkımız kayak yapmaya, velilerimiz dağla tanışmaya başladı. Bu projeyi ben onun için çok anlamlı ve çok özel buluyorum. Ben sporculardan kayağı daha iyi öğrenip her birinin milli sporcu olmasını diliyorum. Çocuklarını buraya gönderen velilere ve onlara kayağı öğreten öğretmenlere çok teşekkür ediyorum."

Sertifika töreni ardından veliler, sporculara verilmek üzere barbeküde hazırlanan ekmek arası sucuk ve köfteye hücum etti. Görevlilerin tüm uyarılarına rağmen veliler çocukları için hazırlanan ekmek aralarını alınca sporcular yemeksiz kaldı. Belediye yetkilileri, veliler için otelde yemek hazırlandığını ve bu nedenle çocukların ekmeklerini almalarını istedi. Veliler otele girince çocuklar için yeniden ekmek arası köfte ve sucuk hazırlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Minik Kayakçılar, Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement