Esenler'de Çatışmada Öldürülen Gencin Ailesi Konuştu - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Çatışmada Öldürülen Gencin Ailesi Konuştu

Esenler’de izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada öldürülen 17 yaşındaki F.E.’nin cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan almaya gelen babası, oğlunun herhangi bir terör olayı ile ilgisinin bulunmadığını savundu.

19.08.2015 12:58

Esenler'de izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup ile polis arasında çıkan çatışmada öldürülen 17 yaşındaki F.E.'nin cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan almaya gelen babası, oğlunun herhangi bir terör olayı ile ilgisinin bulunmadığını savundu.

Esenler Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde bir araya gelen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, yol kapatıp izinsiz gösteri yapmıştı. Yüzleri maskeli zanlılar, o sırada rutin denetimde bulunan Yunus polis ekiplerine silahlı saldırıda bulunmuş, ekiplerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Çatışmada ölü olarak ele geçirilen 17 yaşındaki F.E.'nin cenazesi, otopsi için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Oğlunun cenazesini almaya gelen baba İkram E., oğlu F.E.'nin 8 çocuğundan biri olduğunu, çocuğunun herhangi bir siyasi olay veya terör olayı ile ilgisinin bulunmadığını savundu. Oğlunun cenazesini saat 14.30'da uçakla Diyarbakır Bismil'e götüreceğini belirten baba İkram E., "Şimdi diyorlar molotof atmışlar. Molotof diye bir şey atmamış bu çocuk" diye konuştu.

Yakın akrabası Emre Uğurgöl ise, "Bu çocuk dün gece saat 22.00 civarlarında Esenler Tuna Mahallesi Kültür Merkezi'nin civarında polisler tarafından vuruldu diye biz haber aldık. Aldığımız haber neticesi sonrası biz hastane, polis vs. her yere bilgi edinmek için arayışlara girdik. Babası emniyete gittiği halde en ufak bir bilgi verilmedi. Gece 12'den sonra 'Esenler'de çıkan olay sonucu terörist ölü ele geçirildi' diye net bir haber geldi. Ben kefilim bu çocuğa. Örgütle veya sokak eylemleriyle ilgili ben bugüne kadar şahit olmadım. Bir üst sokakta oturuyorum. Çocuğu doğumundan itibaren tanıyorum. Birkaç arkadaşıyla kavgası sonucu, aynı kıza takılması sonucu bu tarz kavgalardan dolayı karakollara düşmüş. Siyasi olarak çocuğun hiçbir şeyi yok" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'de Çatışmada Öldürülen Gencin Ailesi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement