Esenlerliler Reis Bey'i İzledi - Son Dakika
Güncel

Esenlerliler Reis Bey'i İzledi

Esenlerliler Reis Bey\'i İzledi

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Türk şiirinin büyük ustası Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110'uncu yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

27.05.2014 14:37  Güncelleme: 14:31

Necip Fazıl Anma Etkinlikleri kapsamında Yönetmen Mesut Uçakan, "Necip Fazıl Kısakürek ve Sinema" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından Esenlerliler, Türk sinemasının başyapıtlarından "Reis Bey" filmini izlediler.

Nenehatun Mahallesi'nde bulunan Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Yönetmen Mesut Uçakan, "Necip Fazıl Kısakürek ve Sinema" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu'nun da katıldığı programda Uçakan, Necip Fazıl'ın aynı adı taşıyan tiyatro eserinden esinlenerek yazılan ve yönetmenliğini kendisinin yaptığı 1988 yapımı "Reis Bey" filmini Esenlerliler'e anlattı.

GÖNÜLLERE AĞAÇ DİKİLMELİ

Son yıllarda sanata ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Uçakan, "Sanata yönelmeyen iktidar, ciddi bir ihanet içinde olur" dedi. Kültür sanata yaptığı yatırımlardan dolayı Esenler Belediyesi'ni tebrik eden Uçakan, "Yollara ağaç dikmenin yanı sıra gönüllere ağaç dikmek önemli" diye konuştu.

YARGIYI YARGILADI

Türk sinemasının başyapıtlarından "Reis Bey" filmi ile ilgili konuşan Uçakan, "Bu filmi çekmek benim hayalimdi. Ne yaparsam yapayım, aklımda hep Reis Bey vardı. Bu film Türk sinemasında ilk defa yargıyı yargıladı" dedi. Filmin gücünü Necip Fazıl'dan aldığını söyleyen Uçakan, "Övünç, gurur duyduğum ve bana çok sevap kazandırdığını düşündüğüm bir projedir. Bu filmin gücü, üstadın gücüdür. Öyle diyalogları var ki, bu diyaloglar O'nun dehasından kaynaklanan bir güçtür. Üstadın seviyesini bu filmde doğru yansıtabilmişsek, bizim gücümüz anca bu olabilir" şeklinde konuştu.

HAYATINIZI DEĞİŞTİREBİLİR

Salondaki gençlere Necip Fazıl'ı okumalarını ve anlamalarını tavsiye eden Uçakan, "Günümüz insanı üstadın çektiği sancının bir kıvılcımına dayanamaz. Şimdiki nesil pek tanımıyor ama O'nun eserleri insanın hayatını değiştirebilir" diye konuştu.

REİS BEY'İ İZLEDİLER

Uçakan, konuşmasının sonunda dinleyenlerden gelen soruları da cevapladı. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu da, Uçakan'a günün anısına Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) öğrencilerinin yaptığı ebru çalışması hediye etti. Söyleşinin ardından vatandaşlar, hep birlikte "Reis Bey" filmini izlediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenlerliler Reis Bey'i İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement