Eşi İş Kazası Geçirince "Ekmek Teknesi" Kurdu - Son Dakika
Güncel

Eşi İş Kazası Geçirince "Ekmek Teknesi" Kurdu

Şırnak'ın Balveren beldesinde yaşayan 41 yaşındaki Hüsnüye Fidan, elleri yanan eşinin çalışamaması nedeniyle ailesinin geçimini üstlenerek, beldede fırın işletiyor.

26.10.2017 13:53

EKREM PAYAN - Şırnak'ın Balveren beldesinde yaşayan 41 yaşındaki Hüsnüye Fidan, elleri yanan eşinin çalışamaması nedeniyle ailesinin geçimini üstlenerek, beldede fırın işletiyor.

Balveren Beldesi Hatipler Mahallesi'nde yaşayan Hüsnüye Fidan'ın eşi Ahmet Fidan'ın, 10 yıl önce çalıştığı kömür ocağında aydınlatma amacıyla kullanılan piknik tüpünün patlaması sonucu elleri yandı. Eşinin çalışamaması üzerine Hüsnie Fidan, 7 çocuğuna bakabilmek için çobanlık ve temizlik işleri yaptı.

Yaklaşık 3 yıl önce fırın açan Fidan, beldenin tek kadın fırıncısı olarak hizmet veriyor.

Fırıncılıkla ailesinin geçimini sağlayan Fidan, fırında ekmek pişirdiğini görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen belde sakinlerinin artık takdirini topluyor. Fidan, günde yaklaşık 200 ekmek üretiyor.

Fidan, eşinin geçirdiği kaza nedeniyle çalışamaması sonucu 10 yıldır ailesinin geçimini sağladığını anlattı.

Son 3 yıldır fırıncılık yaptığını söyleyen Fidan, bir kadın olarak ekmek yapmaya alışkın olduğunu dile getirdi. Fidan, "Daha önce çobanlık yaptım, temizlik yapıp para kazandım. Beldede tek kadın fırıncı olarak çalışıyorum. Tek başıma çalışarak çocuklarımı bu şekilde büyüttüm." dedi.

"İşimi büyütmek istiyorum "

Kimseye muhtaç olmamak için çalışmak zorunda kaldığını anlatan Fidan, çocuklarını çalışarak belli bir seviyeye getirdiğini, 7 çocuğundan 4'ünün okuduğunu belirtti.

Sattığı ekmekleri kendi çocuklarına yedirecekmiş gibi özenle hazırladığını vurgulayan Fidan, bu nedenle belde halkının pişirdiği ekmeklere rağbet gösterdiğini kaydetti.

Çocuklarının rızkını kimseye muhtaç olmadan yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Fidan, şöyle konuştu:

"İki oğluma da işimi öğrettim, onlar da okul sonrası bana yardımcı oluyor. Ekmeğin dışında isteğe göre lahmacun da yapıyoruz. İmkanlarım kısıtlı olduğu için yeterince yerimi geliştiremedim. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasına başvurdum, destek alırsam iş yerimin bir bölümüne masalar kurup lahmacun ve pide yaparak daha iyi hizmet vereceğimi düşünüyorum."

"O çalışmasaydı biz aç kalırdık"

Fidan'ın eşi Ahmet Fidan da parmaklarını kullanamadığını anlatarak, "Ellerimin bu durumundan sonra eşim çalışmaya başladı. Kendisine minnettarım. Bizi namerde muhtaç etmedi. Bir erkek gibi çocuklara hem annelik hem babalık yaptı. O çalışmasaydı biz aç kalırdık. Evimizi de onun çalışmasıyla yapıyoruz. 7 çocuğumuz onun sayesinde bir seviyeye geldi." diye konuştu.

Fidan'ın 9. sınıfa giden oğlu Osman Fidan da sabah okula gittiğini, okuldan sonra annesine yardım ettiğini belirtti.

Yıllardır annesinin kendilerine baktığını aktaran Fidan, annesinin hem annelik hem de babalık görevini yerine getirdiğini söyledi.

"Başka fırınlar da var ama biz onu tercih ediyoruz"

Müşteri Tülay Özer de bu işi yapanın bir kadının olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fidan'ın işlettiği fırını tercih ettiklerini söyledi.

Özer, "Ben yukarıdaki mahalleden geliyorum. Her zaman bu fırından ekmek alıyoruz. Hüsnüye ablanın azmine hayran kalıyoruz. Kocası çalışamadığı için kendi çocuklarına fırın işleterek bakıyor. Burada başka fırınlar da var ama biz onu tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Eşi İş Kazası Geçirince "Ekmek Teknesi" Kurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşi İş Kazası Geçirince 'Ekmek Teknesi' Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement