Eşini Baltayla Öldüren Kocaya Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Eşini Baltayla Öldüren Kocaya Müebbet Hapis

Eşini Baltayla Öldüren Kocaya Müebbet Hapis

Erzurum'da 50 yıllık eşi A.K.yı balta ile öldüren 81 yaşındaki A.K. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

14.01.2015 12:57  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da köye dönme isteğini kabul etmediği gerekçesiyle 50 yıllık eşi Adalet Kahraman'ı balta ile öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen torun Yusuf Kahraman, "Dedem daha önce de babaannemi ahıra kapatıp, benzinle yakmak istemiş. Babaannemi bizden bile kıskanıyordu" dedi.

Cinayet, geçen 2 Temmuz günü merkez Yakutiye ilçesindeki Yoncalık Mahallesi Değirmi Sokak numara 6'da meydana geldi. 3'ü erkek 5 çocukları bulunan Adalet ve Ali Kahraman çifti arasında tartışma çıktı. Ali Kahraman, sahur sonrası eşini balta ile öldürdükten sonra, üzerini değiştirip polise giderek teslim oldu. Bunun üzerine eve giden polis ve 112 Acil Servis ekipleri Adalet Kahraman'ın kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. Ali Kahraman mahkemece tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

'KÖYE DÖNME İSTEĞİMİ KABUL ETMEDİ'

Hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Ali Kahraman bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. Duyma sorunu olan Ali Kahraman kürsünün önüne yaklaştırılırken, Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk söylediklerinin anlaşılması için bağırarak konuştu. Eşi ile köye dönme meselesinden sürekli tartıştıklarını iddia eden Ali Kahraman şunları anlattı:

"Köye dönme isteğimi kabul etmedi. 'Sen nereye gidersen git, ben gelmiyorum. İstediğim yere giderim' dedi. Sahur sonrasıda yine tartıştık. Namaz kıldık. Sağ tarafına yatmıştı, ben sol tarafından vurdum. Birden oldu, bana arkası dönüktü. 420 lira maaş alıyordum. Bunun 225 lirası kiraya gidiyordu. Elektrik, su faturası var, bunları neyle ödeyeyim? Olay fakirlikten dolayı oldu. Evet karımı namahremden kıskanıyordum" dedi.

Ali Kahraman'ın sözleri üzerine Başkan Hüseyin Öztürk, "Namaz kılarkan Allahım beni ferahlat demedin mi?" diye sordu. Kahraman, "Alnımıza yazılmış, kaderim buymuş" diye karşılık verdi.

'DAHA ÖNCE AHIRA KAPATIP BENZİNLE YAKMAK İSTEMİŞ'

Tanık olarak dinlenen torun Yusuf Kahraman ise dedesinin sürekli babaannesine küfür ettiğini ileri sürdü. Yusuf Kahraman, "Dedem daha önce köydeyken babannemi ahıra kapatıp, benzinle yakmak istemiş. Bunu bize babaanem anlatmıştı. Babaannemi bizden bile kıskanıyordu. Yanımızda çoraPsız dolaşmasına izin vermiyordu. Sürekli aralarında tartışma çıkıyor, birbirlerine bağırıyorlardı" diye konuştu.

ÖMÜRBOYU HAPİS

Mahkemede birbirlerine sarılarak ağlayan Nurullah ve Metin Kahraman ise babalarından şikayetçi olmaktan vazgeçti. Mahkeme heyeti, Ali Kahraman'ı 'uyuma nedeniyle kendisini beden bakımından savunamayacak olan eşe karşı kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sabıkasız oluşu nedeniyle Kahraman'ın cezasını ömürboyu hapis cezasına indirdi ve hükümle birlikte tutukluk halinin devamını kararlaştırdı.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Baltayla Öldüren Kocaya Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement