Eşini Doğum Gününde Öldüren Sanığa Akıl Sağlığı Raporu İstendi - Son Dakika
Güncel

Eşini Doğum Gününde Öldüren Sanığa Akıl Sağlığı Raporu İstendi

Eşini Doğum Gününde Öldüren Sanığa Akıl Sağlığı Raporu İstendi

Eskişehir'de kendisini aldattığını öne sürdüğü 2 çocuğunun annesi 40 yaşındaki eşi Huriye Kara'yı doğum gününde temizlikçi olarak çalıştığı iş merkezinde pompalı tüfekle öldüren 45 yaşındaki Halil Kara duruşmada, "Eşim tüfeğin namlusunu tuttu.

30.12.2014 16:30

Eskişehir'de kendisini aldattığını öne sürdüğü 2  çocuğunun annesi 40 yaşındaki eşi Huriye Kara'yı doğum gününde temizlikçi olarak çalıştığı iş merkezinde pompalı tüfekle öldüren 45 yaşındaki Halil Kara duruşmada, "Eşim tüfeğin namlusunu tuttu. Asıldım, o anda silah ateş aldı ve eşim yere düştü" dedi.

Olay, 18 Ekim 2014 tarihinde İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi'ndeki Kızılay İş Merkezi'nde meydana geldi. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan Halil Kara, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi Huriye Kara'yı pompalı tüfekle ateş etti. Huriye Kara olay yerinde öldü. Polisler tarafından gözaltına alınan Halil Kara çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eşini öldüren Halil Kara'nın yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Halil Kara bugünkü duruşmada öldürdüğü eşinin kendisini F.K. adlı bir kişiyle aldattığını öne sürdü. Kara savunmasında şöyle dedi:

"Olaydan 4 ay kadar önce eşimin vücudunda diş ve parmak izleri gördüm. Telefonu sürekli aranıyordu ve arıyordu. Eşime vücudundaki izleri sordum, sağa sola çarptığını söyledi. Ben eşimin aldattığından şüpheleniyordum. En son olaydan 10-15 gün önce F.K. ile eşimi benim evde yatağımda yakaladım. Bu olay nedeniyle kendimi toparlayamıyordum. Olay günü eşimin işyerine gittim. Yanımda tüfek vardı. Eşim çalıştığı iş merkezinde soyunma odasına girdi. Kapıya tekme attım, açamayınca kilide doğru ateş ettim. Daha sonra eşim tüfeğin namlusunu tuttu. Ben de tüfeğe asıldım. O anda silah ateş aldı ve eşim yere düştü. Korktum silahı fırlattım olay yerinden uzaklaştım ve gelen polislere teslim oldum."

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan Halil Kara'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde gelecek olan raporun beklenmesi için duruşmayı 29 Ocak 2015 tarihine erteledi.

KADINLAR KAR ALTINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Kar yağışı altında yapılan basın açıklamasını Fatma Kurt okudu. Kurt, Halil Kara'nın en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Huriye Kara kardeşimize sahip çıktığımız için bugün adliyedeyiz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak davayı müdahil olarak takip etmekteyiz. Katil Halil Kara, eşi Huriye Kara'nın kendisini aldattığına ilişkin açıklamalarda bulunarak haksız tahrik indirimi almak istemektedir. Duruşmada da çelişkili ifadeleri devam etti. Kadın cinayetlerine koşulsuz ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini istiyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaştırılması için devletin bir adım atmasını istiyoruz. Halil Kara'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması için sonuna kadar davanın takipçisiyiz."

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Doğum Gününde Öldüren Sanığa Akıl Sağlığı Raporu İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement