Esir Ruhlar Filmi - Son Dakika
Güncel

Esir Ruhlar Filmi

Esir Ruhlar Filmi

Esir Ruhlar filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Esir Ruhlar filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

05.07.2011 22:42

1885’te Rostov'da varlıklı bir İsrailli ailenin çocuğu olarak doğan Sabina Spielrein, 19 yaşına geldiğinde ağır depresyon teşhisiyle başhekimliğini profesör Bleuer'in yaptığı Zürih Burghölzli hastanesine yatırılır. Kendisinden sorumlu olan doktor ise Carl Gustav Jung'dur.

Bu karar onun kaderini ve hayatının gidişatını tamamen değiştirir. Sigmund Freud'un öğrencisi olan Jung, öğretmeninin psikoanalitik metodlarını ilk kez Sabina üzerinde dener. Jung'un bir kaç yıllık tedavisinin ardından bir skandal olarak patlak veren hasta doktor ilişkileri, Sabina'nın annesine yazdığı mektuplarla ortaya çıkar. Sabina’nın kaderi umutsuz bir aşktır; hayattan tek beklentisi ise Jung'un aşkına karşılık vermesidir.

Jung, Freud ve Sabina Spielrein arasındaki gizli ilişkilere dayanan gerçek hayat öyküsü “The Soul Keeper”, Spielrein’ın iyileşip kendisinin de bir psikoanalist oluşuyla başlıyor…

Sabina Spielrein’ın gerçek yaşam hikayesi…

Spielrein, tıp eğitimi alır, psikoanaliz üzerine çalışmalar yapar. 1911'de “Psychological Content of a Case of Schizophrenia” adlı tezini tamamlar. 1912'de Rus doktor Pavel Naoumovich Scheftel ile evlenir. Spielrein’ın çalışmaları Freud tarafından toparlanarak 10 yıl sonra kendi teoreminin aslını oluşturan varoluş ve ölümün iki eş parça oluşunu anlatır.

1920'lerin başında Jean Piaget, Sabina Spielrein'ın tedavisi altına girer. 1923'te Rusya'ya döner ve psikoanaliz ve çocuk psikolojisi dallarında döneminin en dinamik liderlerinden biri olur. 30'larda Stalin'in baskısı altında yaşamaya mahkum olur. 1942'de iki çocuğuyla birlikte Almanlar tarafından Rostov'un ikinci işgali sırasında öldürülür…

Yönetmen: Roberto Faenza

Senaryo: Gianni Arduini

Oyuncular: Jane Alexander, Craig Ferguson, Caroline Ducey, Emilia Fox, Iain Glen

Filmin Türü: Drama, Romantik,

Orijinal Adı: Prendimi L'anima

Yapımcı Firma: Cowboy Films

Yapım Yılı: 2003

Yapım Ülkesi: İtalya/ Fransa/ İngiltere

Orijinal Dili: İngilizce/İtalyanca

Filmin Süresi: 90 dk.

Resmi Sitesi: http://www.medusa.it/prendimilanima/

Dağıtıcı Firma: Fida Film, Arzu Film

Vizyon Tarihi: 30.09.2005

Son Dakika Güncel Esir Ruhlar Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement