(ESKİŞEHİR) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2025 yılı boyunca dayanışma ruhunun ön planda olduğunu belirterek, "Biz bu kenti paylaşarak, dayanışmayla ve adaletle yönetiyoruz. Eskişehir'de kimseyi yalnız bırakmamak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı, 2025 yılında da kent genelinde yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen projeler, hem üreticiyi hem de tüketiciyi desteklerken, binlerce Eskişehirlinin hayatına doğrudan dokunuyor.
EBB Satınalma Dairesi Başkanlığı Bütçe İçi İşletmeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Üretici Market faaliyetleri, 2025 yılında yoğun ilgi görmeyi sürdürdü. Bu kapsamda Bağlar Üretici Market 42 bin 439 vatandaşı ağırlarken, Adliye Üretici Market ise 21 bin 200 kişiye hizmet verdi.
"Paylaşım Kolisi" uygulaması da büyüyerek devam etti. Vatandaşlardan alınan bağışlarla Üretici Market ürünlerinden hazırlanan 2 bin 675 paylaşım kolisi Sosyal Hizmetler Dairesi'ne teslim edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesiyle Üretici Market ürünlerinden hazırlanan 2 bin 550 sosyal koli, 522 kahvaltı kolisi ve 7 bin 633 okul paketi, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yaşamda önemli bir yere sahip olan kent lokantaları, açıldıkları günden bu yana büyük bir hizmet yükünü omuzladı. Yıldız Durağı'nda bulunan Kent Lokantası tam 189 bin 918 kişiye sıcak yemek sunarken, Kentpark Kent Lokantası'nda ise 88 bin 155 öğün vatandaşlarla buluştu. Ayrıca kent lokantalarında uygulanan "askıda yemek" uygulaması ile günde ortalama 300 kişiye ücretsiz yemek verildi.
"Eskişehir'de kimseyi yalnız bırakmamak için çalışmaya devam edeceğiz"
Ünlüce, konuya ilişkin, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak 2025 yılında da insanı önceleyen sosyal belediyecilik anlayışımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Üretici Marketlerimizde on binlerce vatandaşımıza hizmet verirken, paylaşım kolilerimiz, sosyal kolilerimiz, okul paketlerimiz ve kahvaltı kolilerimizle dayanışmayı büyütüyoruz. Kent lokantalarımızda ise yüz binlerce hemşehrimize sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Biz bu kenti paylaşarak, dayanışmayla ve adaletle yönetiyoruz. Eskişehir'de kimseyi yalnız bırakmamak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce: 'Biz Bu Kenti Paylaşarak, Dayanışmayla ve Adaletle Yönetiyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?