Eskişehir'de 'Türk Medyasının Bugünü' Paneli - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 'Türk Medyasının Bugünü' Paneli

Eskişehir\'de \'Türk Medyasının Bugünü\' Paneli

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen"Türk Medyasının Bugünü" isimli bir panele, gazeteci-yazar Nedim Şener ve Ayşenur Arslan katıldı.

21.09.2013 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen"Türk Medyasının Bugünü" isimli bir panele, gazeteci-yazar Nedim Şener ve Ayşenur Arslan katıldı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele, konuşmacı olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atila Sertel, gazeteci-yazar Nedim Şener ve Ayşenur Arslan katıldı.

Panelin açılış konuşmasını TGF Genel Başkanı Sertel yaptı. Mustafa Balbay'ın gönderdiği mektubu okuyan Sertel, "Şimdi zor günler yaşanıyor. Biz bunların neden yaşandığını da biliyoruz. Türkiye'de bu zor günlerin de aşılacağına olan inancımız çok sağlamdır. Bütün hedef, Türkiye'de insanları, kamplaştırarak, bölerek, insanları birbirine düşman ederek, Türkiye'yi istedikleri biçimde yönetme ve iktidarlarını sürdürme düşüncesidir" dedi.

Türkiye'nin, yaklaşık 180 ülke arasında basın özgürlüğü konusunda 154'üncü olduğunu belirten gazeteci-yazar Nedim Şener, "Bu tablo insanlara yurt dışından baktığı zaman bir anlam veriyor zaten. Gazetecilerin sadece yazdıkları nedeniyle başka hiçbir fiile bulaşmamış olmalarına rağmen terörist diye tutuklanıyor olması, bizim burada siyasetçilerin ağzında çok kullanılmış bir malzeme fakat yurt dışında yaşayan insanlar biliyor ki, otoriter yöntemler kesmek istedikleri sesleri hep bu tür yöntemlerle baskı altına alırlar" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Arslan da medyada 40'ncı yılının dolduğunu anlatarak, "40 yıldır görmediğim kadar ağır bir tablo yaşıyoruz. Türkiye muazzam bir dönüşüm sürecinde. Türkiye Cumhuriyeti'nin sona erdirilip İslam cumhuriyetinin başlatılmak istendiği bir yol ayrımı, kavşaktayız. Gazeteciler içeri atılacak. Asıl önemlisi medya susturulacak. Olağanüstü dönemde olağanüstü hal şartları yaşıyoruz" iddiasında bulundu.

Panele; CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. DR. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ile çok sayıda davetli katıldı.

Daha önce konuşmacılar arasında adı geçen gazeteci-yazar Uğur Dündar'ın ise başka bir programdan dolayı panele katılamadığı öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Türk Medyasının Bugünü' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement