Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "(Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği) Etkinliklerimizi bir stratejik plan dahilinde yapmak ve eylem planı hazırlamak için değerlendirme toplantılarıyla, beyin fırtınalarıyla toplumun her kesiminin temsilcilerini dinleyerek bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz" dedi.
Tuna, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda bir eylem planı oluşturulması amacıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, oda başkanları, kaymakamlar, belediye başkanları, rektörler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.
Vali Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda 2013 yılının yarısına gelindiğini hatırlatarak, "Geriye 6 ay kaldı ama biz önümüzdeki seneye de sarkacak şekilde hem yapısal projeler hem de kalıcı organizasyonlar ve eserler konusunda hala birçok şeyin yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden etkinliklerimizi bir stratejik plan dahilinde yapmak ve eylem planı hazırlamak için değerlendirme toplantılarıyla, beyin fırtınalarıyla toplumun her kesiminin temsilcilerini dinleyerek bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Başkentlik etkinlikleri ile ilgili seri toplantılar yaptıklarını anlatan Tuna, şunları kaydetti:
"Burada eleştiriler ve geleceğe yönelik öneriler yapılıyor en çok da şu ifade edilmeye çalışıldı, halkı işin içine katmak.. Halkın tabii ki işin içine katılması lazım yoksa kendimiz çalacağımız, kendimiz oynayacağımız ve bunu iyide anlatamayacağımız, duyuramayacağımız etkinlikler yapmanın, para harcamanın çok fazla bir anlamı yok diye düşünüyorum."
-Hedef kitle, çocuk ve gençler
Türk Dünyası Kültür Başkentliği ajansının tanıtım faaliyetlerini çok iyi duyurması gerektiğini bildiren Tuna, "Bu yapılabilirse, güzel etkinliklerle de bunu süsleyebilirsek, geri kalan zamanı iyi değerlendirmiş oluruz. Özelikle çocuklara ve gençlere neler yapabiliriz, onun üzerinde durmak gerekiyor. Güzel filmler, tiyatro eserleri, kitaplar, müzik eserleri bunlar yapılabilir" ifadelerini kullandı.
Kentte, kültür sanat altyapısının belediyelerin yaptığı faaliyetlerle oluştuğunu aktaran Tuna, şöyle devam etti:
"Burada amaç, Türk dünyasını bir araya getirecek bir takım şeyler yapmak, bunun için uğraşıyoruz. Yoksa Eskişehir'in birikimi çok fazla, potansiyeli yüksek, çok değerli iki üniversite var, yaptığı işler var ama dediğim gibi şehre bir heyecan getirmek gerek. Bundan sonra bu tarz projelere ağırlık vereceğiz. Kalıcı anlamda da bu şehrin geleceğini düşünmek lazım. Turizm potansiyeline biraz katkıda bulunacak projeler, belki kalıcı eserleri düşünmeliyiz. Toplantıda miniatürk dendi, mesela bilim sanat kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz. Önemli olan Türk dünyasında Eskişehir'e ilişkin bir ortak duygu ve sevgi oluşturmaksa, bu doğrultuda bir şeyler yapmak gerekiyor." - Eskişehir
Son Dakika › Güncel › Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?