Eskişehir Sanat Günleri - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Sanat Günleri

Eskişehir Sanat Günleri

Dünyaca ünlü piyano virtüözü Eskişehir'de öğrencilerle buluşuyor!

18.06.2012 16:51

Sanat hayatlarına Avrupa'da devam eden ve müzik alanında önemli başarılara imza atan Şevki Karayel, 20 Haziran'da Eskişehir Sanat Günleri kapsamında ETİ Arkeoloji Müzesi'nde dinleyicilere bir sanat ziyafeti sunacak.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü tarafından düzenlenen "Eskişehir Sanat Günleri" kapsamında, uluslararası platformda üstün başarılara imza atan Şevki Karayel özel bir konser verecek ve öğrencilerle birebir ders yapacak. 20 Haziran günü gerçekleşecek olan konser ve atölye çalışmalarında dinleyiciler klasik müzik ile dolu bir gün geçirecekler.

Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden piyano virtüözü Karayel, klasik müziğe çok erken yaşlarda başlayarak eğitiminin önemli bir kısmını Avrupa'da tamamladı. Şevki Karayel halen Düsseldorf Robert Schumann Müzik Yüksek Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda kendi gibi piyanist olan kardeşi Emre Karayel ile birlikte konserler vermeye de devam ediyor.

Karayel Kardeşler'in 2011 yılında sadece on konserden oluşan "Landhut Freunde der Musik" serisinde yer almaları oldukça ses getirmişti. Karayel kardeşlerin yanı sıra bu seride dünyanın en ileri gelen piyanist ve müzisyenlerinden olan Grigory Sokolov, Olli Mustonen gibi isimler bulundu. Şevki Karayel geçtiğimiz nisan ayında gene dünyaca ünlü tanınmış Signum Quartet ile birlikte bir performans sergiledi.

20 Haziran saat 20:00'de ETİ Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleşecek olan konserde, Şevki Karayel Eskişehirli dinleyicilere bir klasik müzik ziyafeti sunacak. Karayel, aynı gün içerisinde öğrencilere özel olarak bir atölye çalışması da gerçekleştirecek. Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://www.anadolu.edu.tr/duy/ilan/esksanatgunleri7hziran.pdf sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskişehir Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement