Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Pancar Kooperatifi Davasında Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Pancar Kooperatifi Davasında Yargılanıyor

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Pancar Kooperatifi Davasında Yargılanıyor

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın, başkanlığını yaptığı 83 bin üyeli Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde (Pancar- Koop) karıştığı öne sürülen 'zimmet' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamalarıyla tutuksuz yargılandığı...

16.03.2012 15:51

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın, başkanlığını yaptığı 83 bin üyeli Eskişehir ve Civarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde (Pancar- Koop) karıştığı öne sürülen 'zimmet' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlamalarıyla tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Geçen yıl Mayıs ayında yapılan ihbar ve şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Cumhuriyet savcılığının talimatıyla Eskişehir Pancar- Koop'a operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında kooperatifte yapılan aramalarda bilgisayar kayıtları ile çok sayıda belgeye el konuldu. Gözaltının olmadığı olayın ardından Pancar- Koop Başkanı ve aynı zamanda Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, kooperatif müdürü Yusuf Kızıldağ ile kooperatif yöneticileri ve çalışanları, Mehmet Uçak, Erkan Bilici, Mehmet Başçiftçi, Mustafa Kürsü, Kamil Kor, Sezai Bahçıvan, Ahmet Nuri Ataseven ve Ahmet Özcan hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'zimmet' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından dava açıldı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, tamamı tutuksuz olan sanıklardan Kooperatif Başkanı Halil Ünal ile Kamil Kor, Sezai Bahçıvan, Ahmet Nuri Ataseven ve Ahmet Ataseven katılmadı. Duruşmaya katılan diğer sanıklar Yusuf Kızıldağ, Mehmet Uçak, Erkan Bilici, Mehmet Başçiftçi ile Mustafa Kürsü, savunmalarında suçlamaları reddettiler. Kooperatif Müdürü Yusuf Kızıldağ, usulsüz hiçbir iş yapmadıklarını söyledi.

Sanıkların avukatları da kooperatifin zarara uğratılmadığını, müvekkillerinin olmayan bir ihaleye fesat karıştırmakla suçlanıldıklarını savundu.

Kooperatif üyesi ve aynı zamanda Halil Ünal'ın amcasının oğlu olan Eskişehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Ünal ile oğlu son yapılan Pancar-Koop seçimlerinde başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayan Tarık Ünal ile birlikte 20 üye sanıkların zimmet suçunu işlediklerini, kooperatifi zarara uğrattıklarını öne sürerek tutuklanmalarını istedi. Üyelerden Tarık Ünal, "Kooperatifin hisselerini sattılar. Kooperatiften giden para 50 trilyonun üzerindedir. Kooperatif iflasın eşiğindedir" dedi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıkların tutuklanması yolundaki talepleri kabul etmeyerek duruşmayı 20 Nisan 2012 tarihine erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Pancar Kooperatifi Davasında Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement