Ethem Sarısülük Davası 26 Mayıs'a Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Ethem Sarısülük Davası 26 Mayıs'a Ertelendi

Ethem Sarısülük Davası 26 Mayıs\'a Ertelendi

Ankara'daki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün davası 26 Mayıs'a ertelendi.

07.04.2014 12:07  Güncelleme: 12:22

Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, saat 10.30'da başlayan davanın dördüncü duruşması sona erdi. Dava 26 Mayıs'a ertelendi.

Mahkeme heyeti, sanık polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklanması talebini reddetti ve avukatların talebi üzerine sanığı duruşmaya çağırdı.

AİLE AVUKATI: ETHEM'İN HESABINI SORMAYA GELDİK

Sarısülük'ün ailesi sloganlar eşliğinde karşılanarak, adliye girişinde kısa bir açıklama yaptı. Aile adına konuşan avukat Kazım Bayraktar, Ethem'in hesabını sormak için adliyeye geldiklerini ifade etti. Gezi Parkı olayları sırasında ölenlerin hesabının alanlarda sorulacağını belirten Bayraktar, duruşmada davanın esasına yönelik iddiaları ortaya koyacaklarını, delilleri tartışacaklarını söyledi. Sanığın muhtemelen duruşmada olmayacağını belirten Bayraktar, Ethem'in vurulma anını ise mahkeme salonunda beyaz perdeye yansıtacaklarını anlattı.

Anne Sayfı Sarısülük ise hesap sormaya geldiklerini, mahkemeye girip, davalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Aile, daha sonra sloganlar arasında adliyeye girdi. Berkin Elvan'ın babası da duruşmaya katıldı.

PROTESTOCU GRUP ADLİYEYE ALINMADI

Önceki duruşmalarda çıkan olaylar nedeniyle protestocu grup, bu kez adliye suçüstü girişine alınmadı. Suçüstü girişi, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Davayı takip etmek için gelen göstericiler, adliyenin Atatürk Bulvarı tarafına yönlendirildi. Adliye'nin bulvar girişi de demir bariyerler ve polis barikatıyla kapatıldı. 'Bu bakışlardan kurtulamayacaksınız' pankartı açan grup, 'Ethem Sarısülük ölümsüzdür', 'Katil devlet hesap soracak', 'Bedel ödedik bedel ödeteceğiz' sloganları attı.


 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ethem Sarısülük Davası 26 Mayıs'a Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • SAKARYALI: bana neden kimse birşey yapmıyor bızıklanıp durmayın düzgün olana kimse birşey yapmaz ya sarısükbilye atıp birine zarar verseydi bu millet her şeyi biliyor geçin bunları 11 8 Yanıtla

Advertisement