Ev Sahipleri TOKİ'ye Tepkili - Son Dakika
Güncel

Ev Sahipleri TOKİ'ye Tepkili

Ev Sahipleri TOKİ\'ye Tepkili

Muğla'daki 880 Konutluk TOKİ Evleri'nde; Ev Sahipleri, Geçici Yönetime İsyan Etti.

03.07.2010 12:35

MUĞLA'daki 880 konutluk TOKİ Evleri'nde, ev sahipleri, yıllık 1 milyon 200 bin TL'lik aidat ve kömür parası toplayıp görevini yerine getirmediğini savunduğu geçici yönetime isyan etti. TOKİ'ye noterden ihtarname çeken ve meydanda toplanıp eylem yapan ev sahipleri, genel kurul yapılarak yönetimin site sakinlerine devredilmesini istedi. Ev sahipleri, sorun çözülmezse 10 Temmuz 2010 tarihinde TOKİ'yi mahkemeye vereceklerini açıkladı.

Muğla'da vatandaşların 'başımızı sokacak bir evimiz olsun' diyerek 2008 yılında satın aldığı, büyüklüklerine göre fiyatları 68 bin TL- 110 bin TL ve 130 bin TL arasında değişen TOKİ konutlarında, sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Daha önce çatısı akan, kaloriferleri çalışmayan, çevre düzenlemesi olmadığı için domuzların istilasına uğrayan 880 konutluk sitede şimdi de yönetim sorunu ortaya çıktı. Ev sahipleri, daire başı ortalama aylık 40 TL olmak üzere, yıllık toplam 1 milyon 200 bin TL aidat ve kömür parası toplandığını, buna karşın hiçbir hizmetin yerine getirilmediğini savundu. Kaloriferin zamanında yakılmadığını, temizliklerin ayda bir yapıldığını, güvenlik sistemi olmadığı için evlere sürekli hırsız girdiğini savunan TOKİ sakinleri, isyan etti. Dolandırıldıklarını ve kendilerinden haraç toplar gibi para alındığını aktana ev sahipleri, yönetimin TOKİ'nin tayin ettiği Boğaziçi Şirketi'nden alınmasını istedi. TOKİ'ye noterden ihtarname çeken ev sahipleri, genel kurul yapılarak siteyi kendileri yönetmek istediğini belirtti. Site önünde eylem yapan ev sahipleri, genel kurul yapılıp yönetim devredilmezse 10 Temmuz 2010 tarihinde TOKİ'yi mahkemeye vereceklerini söyledi.

TOKİ sakinlerinden Ömer Varol, konutlara taşındıkları ilk günden bu yana sürekli sorun yaşadıklarını, yönetimin çözüm üretmediğini savunarak, ''2008 yılında konutlara taşındık. TOKİ, site yönetimini Boğaziçi Şirketine ihaleyle verdi. Bir yıl geçici süreyle yönetim yapacaklardı. Ancak eksikler bahane edilerek bu süre bir yıl daha uzatıldı. 2010 Mayıs ayında Genel Kurul yapılarak site yönetiminin mal sahiplerine devredileceği söylendi. 2010 yılında da yönetim bize devredilmedi. 2 yıl içinde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bizden her yıl 1 milyon 200 bin TL para toplanıyor. Buna karşılık kaloriferler zamanında yanmıyor, güvenlik sağlanmıyor, apartman temizliği yapılmıyor. Sürekli para alıyorlar ancak hizmet üretmiyorlar. Güvenlik önlemleri için giriş kapılarının anahtarının değişeceği söylendi toplam 1700 TL para toplandı, bize birer anahtar verildi. Kapı kilitleri değiştirilmedi. Bu paralar nereye gidiyor. 3 bin kişinin yaşadığı bir siteyi 10 işçiyle yönetmeye çalışıyorlar. Paraların nereye gittiğini sorduğumuzda kömür stoku yaptıklarını söylüyorlar. Ama ortada kömür yok. Biz genel kurul yapılmasını ve yönetimin site sakinlerinden oluşmasını istiyoruz' dedi.

Dolandırıldıklarını öne süren site sakinlerinden Mehmet Aydın da ''TOKİ bizden haraç alıyor. Katılımcı yönetim yok. Dolandırılıyoruz. Kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Aldatma ve kandırmayla işleri yürütüyorlar. İlk yerleşiğimiz gün binalarda büyük eksikler vardı. Kendi cebimizden para harcayarak yaptırdık. Çatılarımız aktı, yollar yarım kaldı. Bunların hepsini kendi imkanlarımızla yapmaya çalıştık. Ancak yönetime katılmak istiyoruz. TOKİ'nin kendi aldığı karar var. Buna göre 2 yıl sonra genel kurul yapılarak yönetim mal sahiplerine bırakılır deniyor. Biz bu kararın uygulanmasını istiyoruz. Genel kurul yapılarak site yönetiminde söz sahibi olmak istiyoruz' diye konuştu.

TOKİ sakinlerinden İbrahim Özdemir ise site yönetiminin şikayetleri dikkate almadığını belirterek, ''Yaşadığımız sorunlar nedeniyle hem TOKİ yönetimine hem de Boğaziçi Şirketi yönetimine mail gönderdik. Hiçbir şekilde cevap verilmedi. Sürekli müdür değişikliği yapılıyor, muhatap bulamıyoruz' görüşünü dile getirdi.

Muğla TOKİ Konutları Müdürü Orhan Doğan, sorunların müteahhit kaynaklı olduğunu savunarak, ''Mal sahipler haklı. Ancak konutların eksik ve sorunlu teslim edilmesi yönetime yansıyor. Ben mart ayında burada göreve başladım. Şuanda sorunları tespit ediyorum, en kısa sürede çözülmesi için çalışacağım' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ev Sahipleri TOKİ'ye Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement