Evliliklerinde 60 Yılı Dolduran Çift Gençlere Örnek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Evliliklerinde 60 Yılı Dolduran Çift Gençlere Örnek Oluyor

Yozgat'ta, Ahmet ve Neriman Ökçü çiftinin 60 yıllık sevgi dolu evlilikleri ve birbirlerine bağlılıkları Yeşilçam'ın aşk filmlerini aratmıyor.

24.11.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED NURİ ERDOĞAN - Yozgat'ta, Ahmet ve Neriman Ökçü çiftinin 60 yıllık sevgi dolu evlilikleri ve birbirlerine bağlılıkları Yeşilçam'ın aşk filmlerini aratmıyor.

Çocuklarını evlendirdikten sonra baş başa kalan Ahmet (84) ve Neriman Ökçü (70) çiftinin evliliği gençlere örnek oluyor. Çocukluğundan beri saza olan tutkusunu hiç yitirmeyen Ahmet Ökçü, 60 yıllık yol arkadaşını sabahları türkü söyleyerek uyandırmayı ihmal etmiyor. Birlikte hoş vakit geçiren çift, spor yaparak dinç kalıyor ve adeta gençlere taş çıkartıyor.

Ahmet Ökçü, Ankara'da bir akraba ziyaretinde gördüğü eşi Neriman ile evlenme isteğini ailesiyle paylaştığını ancak eşinin yaşı küçük olduğu için annesinin tavsiyesiyle bu kararını bir süre ertelediğini söyledi.

Askerden geldikten sonra Neriman'ı babasından istediklerini ve olumlu yanıt aldıklarını anlatan Ökçü, "Rahmetli kayınpeder kapının yanında duruyordu. Gittim yanına, 'Mehmet amca, ben kızınla evlenmek istiyorum, sen ne diyorsun?' diye sordum. O da, 'Zaten koluna almış getirmişsin, ben ne diyeyim oğlum, verdim gitti' dedi. O şekilde nişanlandık." dedi.

Neriman'ı çok sevdiğini, onu sabahları saz çalıp türküler söyleyerek uyandırdığını dile getiren Ökçü, "Neriman benim ömrümün gülü, kalbimin sultanı, benim her şeyim, bir tanem, evimin çiçeği, rüyalarımın meleğidir. Biz bu yaşa boşuna gelmedik, bu şekilde geldik. O bana destek oldu ben de ona destek oldum. Çok şükür çok mutluyuz. 2 tane oğlumuz 1 tane de kızımız var." diye konuştu.

"Evlilikte matematiğinizi iyi yapacaksınız"

Yeni evlenen gençlere tutumlu ve anlayışlı olmaları tavsiyesinde bulunan Ökçü, şunları kaydetti:

"Allah bize her şeyi verdi çok şükür. Yeter ki azmedin, azmederseniz Allah verir. Bir de evlilikte matematiğinizi iyi yapacaksınız. Yorganına göre ayağını uzatacaksın. O zaman Allah seni kimseye muhtaç etmez. O şekilde yürüttük. Bütün geçimsizlikler ailevi meselelerden gelir, baba ana meselelerinden gelir. 'Senin annen şöyleydi de benim annem böyleydi' falan diyerek çıkar kavga, gürültüler. Kavga ettikten 1-2 saat geçtikten sonra hiçbir şey yokmuş gibi evine, barkına geleceksin. O iş orada kalacak, onu tazelersen kavga o evde 10 sene devam eder. Yapılanları o anda bırakacaksın. O şekilde yaparsanız mutlu olarak yaşarsınız. Şükürler olsun, biz bu şekilde yürüttük ve bu yaşa geldik. Ben ondan 14 yaş büyüğüm, birbirimizi idare ettik. Hanım çalışıyorsa bir şey diyemem ama ev hanımıysa, sabah erken kalkıp eşinin kahvaltısını hazırlayacak, onu kapıdan, "Haydi hayırlı işler beyefendi, aşkım' diyerek yolcu etmeli. Biz böyleydik."

"En önemli şey saygı"

Neriman Ökçü de evliliklerinin mutlu geçtiğini, eşiyle anlayış ve uyum içerisinde yarım asrı aşkın süredir bir evlilik yürüttüklerini söyledi.

Evlilikte en önemli şeyin saygı olduğunu aktaran Neriman Ökçü, sabahları kalktığında eşinin kahvaltısını hazırladığını, onun da kendisine saz çalmayı ihmal etmediğini dile getirdi.

Günlük yaşantısında evin işleri ile uğraştığını, spor yaptığını anlatan Neriman Ökçü, şunları söyledi:

"Birlikte de piknik yapmayı ihmal etmeyiz. Sabahları kalktığımda kahvaltımızı hazırlarım. Birlikte kahvaltımızı yaparız. Sonra evin işlerine koyulurum. Ahmet de soba yakar, onun işi o. Bahçeyi süpürür. Sabahleyin ben kahvaltı hazırlarken o saz çalıp türkü söyler. Her sabah aynı şeyi yapar. Mutlu, mesut bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz."

Evliliklerinde 60 Yılı Dolduran Çift Gençlere Örnek Oluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evliliklerinde 60 Yılı Dolduran Çift Gençlere Örnek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement