Eyüp Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucunda 10 haftadan daha ileri gebeliklere kürtaj yaptıkları iddiasıyla iki doktor ve iki yardımcısı gözaltına alındı.
Doktorun muayenehanesini takibe alan polisin, 5 aylık hamile kadına 5 bin TL, 7 aylık hamile kadına ise 7 bin TL ücret karşılığında kürtaj yapıldığını belirlediği öğrenildi.
Gözaltına alınan doktorun ajandasında 500'ün üzerinde kürtaj kaydı bulundu. Ancak bunların kaç tanesinin yasadışı olduğu tespit edilemedi. Doktorun müşterileri arasında ünlü mankenlerinde yeraldığı öne sürüldü.
Felat BOZARSLAN - İstanbul DHA
Eyüp Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, 10 haftalık yasal süresi dolmasına rağmen hamileliği devam eden kadınlara kürtaj işlemi yaptığı iddia edilen doktorları takibe aldı. Yapılan takip sırasında, evlilik dışı ilişkiden 5 aylık hamile olduğu öğrenilen ve ismi açıklanmayan bir kadın şikayette bulunarak ailesinin zorla bebeğini aldırmak istediğini bildirdi. Kürtaj olmak istemediğini söyleyerek doktor hakkında şikayetçi olan kadının da bilgisine başvurularak operasyon için düğmeye basıldı. Elde edilen bilgiler sonucunda İstanbul 22.Sulh Ceza Mahkemesi'nden gündüz arama ve el koymak için karar alınarak, Alibeyköy'de bulunan jinekolog muayenehanesine baskın düzenleyen polis, Jinekolog Doktor S.E., Anestezi Uzmanı Doktor V.B., yanlarında çalışan E.G. ve sahte hemşirelik yapan S.K.'yi gözaltına aldı. Doktorlara yapılan operasyon öncesinde 5 bin TL karşılığında 6 aylık hamile bir kadına kürtaj yapılması için anlaşıldığı ve suçüstü olarak yakalandıkları belirtildi. Doktoların, hamileliği ilerlemiş kadınlara usülsüz şeklide kürtaj yaptığı ve bazı haplar yardımıyla düşük yaptırdığının tespit edildiği bildirildi. Jinekolog doktorun düşük yaptırmak için hastalara aşırı dozda önerdiği mide hapının, ölümlere yol açabileceği de belirtildi. Bu arada jinekologun, 1 aylık hamilelik için bin TL, 2 aylık hamilelik için 2 bin TL, 3 aylık hamilelik için 3 bin TL, 4 aylık hamilelik için 4 bin Tl, 5 aylık hamilelik için 5 bin TL gibi fiyatlar uyguladığı da iddia edildi.
Son dönemde 5 aylık hamile olan iki kadına kürtaj yaptığı tespit edilen jinekolog doktorların, başka meslektaşlarının tavsiyesi ile de çalıştığı iddia edildi. Muayenehanede arama yapan polis, doktorların ajanda ve bilgisayarlarına el koydu. Ajandalarda yapılan incelemede meslektaşları tarafından tavsiye ile gönderilen hastaların listesine ulaşıldı. Yapılan tespitler sonucunda kürtaj yapıldığı iddia edilen 500'ün üzerinde isim tespit edildi. Polisin tespit ettiği isimler arasında bazı ünlü mankenlerin de bulunduğu iddia edildi. Polisin soruşturmayı listede bulunan doktorları da kapsayacak şekilde derinleştireceği öğrenildi. Kürtaj operasyonunda gözaltına alınan Doktor S.E.'nin daha öncede sakat doğmuş bir bebeği iğneyle öldürdüğü ve 18 yaşından küçük bir kıza kürtaj yaptığı iddiasıyla yakalandığı, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi. S.E'nin daha önce de 1 ay meslekten men cezası aldığı öğrenildi.
?
Son Dakika › Güncel › Eyüp'te 'Yasadışı Kürtaj' Baskını - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.