Faili Meçhul Cinayetlere Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Faili Meçhul Cinayetlere Suç Duyurusu

Faili Meçhul Cinayetlere Suç Duyurusu

Kıyat'ın '93-97' Yılları Arasında Faili Meçhuller Devlet Politikasıydı" Sözlerinin Üzerine İHD Suç Duyurusunda Bulundu.

06.08.2010 13:27  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Yakınları Kaybedilenler Derneği (Yakayder) üyeleri, faili meçhul cinayetler nedeniyle 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Mesut Yılmaz ve 1993 ile 1997 yılları arasında görev yapan Genelkurmay Başkanları Doğan Güreş ile İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adliyesi önüne gelen İHD ve Yakayder üyesi 30 kişilik grup, çeşitli dövizler açarak 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler nedeniyle o dönemde görevde bulunan yöneticiler; Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Mesut Yılmaz ve devlet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın bir televizyon programında '1993-1997 yılları arasında terörle mücadele adı altında işlenen faili meçhul cinayetlerin bir devlet politikası olduğunu' söylemesi ile yeterli suç şüphesinin oluştuğunu belirten İHD yetkilileri, faili meçhul cinayetle kurban gidenlerin ve gözaltında kaybolanların hesabının sorulmasını istedi. Açıklamanın ardından İHD ve Yakayder yetkilileri, İstanbul Adliyesi'ne girerek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faili Meçhul Cinayetlere Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement