Faruk Saraç'tan Şeker Hoca'ya Özel Cübbe - Son Dakika
Güncel

Faruk Saraç'tan Şeker Hoca'ya Özel Cübbe

Faruk Saraç\'tan Şeker Hoca\'ya Özel Cübbe

Malatya'nın Tanınmış İmamlarından Şeker Camii İmamı Şeker Hoca Lakaplı Celal Tilgen'e Ünlü Modacı Faruk Saraç'tan Özel Cübbe Hediye Edildi.

20.10.2010 15:10

Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da bir yemek sırasında ünlü Modacı Faruk Saraç'la tanışan Şeker Hoca Celal Tilgen'e bir cübbe hediye etmek isteyen Saraç sözünde durdu ve özel olarak tasarladığı cübbeyi kargıyla Şeker Hoca'ya gönderdi. Ünlü modacının elinden tasarlanan cübbeyi giyinen Şeker Hoca DHA Muhabirinin sorularını yanıtladı.

Şeker Hoca, Saraç'ın kendisini medyadan takip ettiğini ve toplumsal konularda gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ettiğini belirterek, Yemek sırasında Faruk bey bana içimden geliyor sana kendi ellerimle bir cübbe dikeyim dedi bende memnuniyetle kabul ettim. Sağ olsun 2-3 ay sonra cübbeyi bize gönderdi" dedi. Saraç'ın ilk defa atölyenin dışında ölçü aldığını da dile getiren Celal Tilgen, ôCübbe geldikten sonra Faruk Beyi aradım teşekkürlerimi ilettim. Tabi bizim Diyanetinde cübbeleri kaliteli ve güzel, her sene en iyilerinden dağıtılıyor bize." şeklinde konuştu.

Din görevlileri ve tüm Müslümanların daima temiz giyinmesi gerektiğini vurgulayan Celal Tilgen, ôÖyle yırtık cübbe giymek yakışmaz, İslam dini bunu önermiyor. Gücü yetiyorsa en iyisini giyecek, Gücü yetiyorsa en iyi arabaya binece" dedi.

ÜLKENİN ŞUAN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU BİRLİK VE BERABELİK-

Sadece cami içinde vaazlar vermediklerini belirten Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, köy ve ilçeleride gezerek vatandaşlarla sohbet ettiklerini dile getirdi. uan ülke gündeminin en önemli konusunun birlik ve beraberlik olduğunu kaydeden Şeker Hoca, ô Önce herkese düşen bu ülkenin birlik ve beraberliğini korumaktır.Din zaten böyle emrediyor.Şuanda en muhtaç olduğumuz konu bu, herkes karınca kararınca üzerine düşeni yapacak.Birlik ve beraberlik noktasında,bayrak noktasında,ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasında, üstüne düşeni yapması gerekir." dedi.

Malatya'nın tanınan cami imamlarından Şeker Hoca lakaplı Celal Tilgen birçok sosyal konularda duyarlılık göstererek cami cemaatin örnek olmuştu. Şeker Hoca kan ve Organ bağışında her zaman başı çekerek cemaatinde bu konularda duyarlı olmaları için sık sık vaaz verirken, camide galoş uygulaması da başlatarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.şeker Hoca son olarak da, Camide ayakkabıları sigortalatmış ve ayakkabısı çalınan cemaate ayakkabı verme uygulaması başlatmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faruk Saraç'tan Şeker Hoca'ya Özel Cübbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement