Fenerbahçeli Avukatlardan Protesto - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçeli Avukatlardan Protesto

Fenerbahçeli Avukatlardan Protesto

Adli Yıl açılışı nedeniyle Antalya Barosu'nca düzenlenen kokteyle katılan bir grup avukat, şike soruşturmasını protesto etti.

06.09.2011 21:50

Adli Yıl açılışı nedeniyle Antalya Barosu'nca düzenlenen kokteyle katılan bir grup avukat, şike soruşturmasını protesto etti. Ceket ve gömleklerini çıkardıktan sonra Fenerbahçe formaları ile açıklama yapan avukatlar savunma hakkının ihlal edildiğini söylediler.

Antalya Barosu'nca yeni adli yıl nedeniyle bir otelde savcı, hakim ve avukatların yanı sıra siyaset ve bürokrasiden çok sayıda ismin de katıldığı kokteyl düzenlendi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Antalya'ya atanan Erzurum eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken gibi isimlerin katıldığı kokteylde bir grup Fenerbahçe taraftarı avukat, şike soruşturmasında yaşanan yargı sürecini protesto etti.

Kokteylin başlamasının ardından 10 kişilik avukat grubu herkesin gözü önünde ceket ve gömleklerini çıkarmaya başladı. Üzerlerindeki Fenerbahçe forması ile kalan avukatlara bir bayan avukatda yanında getirdiği Fenerbahçe formasını üzerine giyerek katıldı. Taraftar grubu adına açıklamada bulunan Avukat Cengizhan Gököz, ülkemizde ceza yargılaması alanında vicdanları rahatsız eden bazı uygulamalar olduğunu, taraftarı olmaktan gurur duydukları Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticileri de dahil birçok spor adamının tutuklanmalarına neden olan soruşturma nedeniyle bir kez daha görüldüğünü söyledi. Gököz, gizli tanık ifadeleri, telefon dinlemeleri, teknik takip ve gizli soruşturmacı kullanılması gibi istisnai nitelikte olan delil toplama yöntemlerinin, arama, el koyma, ifade alma gibi olağan delil toplama yöntemlerine göre daha yoğun kullanıldığı, istisnai olması gerekenin kural olmaya başladığını belirtti.

Savunma hakkının açıkça ihlal edildiğini de söyleyen avukat Gököz, konuşmasına şöyle devam etti, "Aşikar olan mevcut ceza yargılaması uygulamalarına baktığımızda, birinci paragraftaki dileğimizin gerçekleşeceğine dair umudumuzu her geçen gün kaybetmekte olduğumuzu, savunma hakkı ihlal edilerek, aleyhine yaptırımlar uygulanan, Türk sporunun lokomotifi ve medarı iftiharı olan Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarı olan Antalya barosu üyesi avukatlar olarak kamuoyuna saygılarımızla sunuyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Fenerbahçeli avukatları izleyen diğer katılımcılardan bazıları da alkışlarla destek verdi. Kokteyl avukatların yaptığı açıklamanın ardından bir süre daha devam etti. - Antalya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçeli Avukatlardan Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement