Feshane'de Amasya Coşkusu Başladı - Son Dakika
Güncel

Feshane'de Amasya Coşkusu Başladı

Feshane\'de Amasya Coşkusu Başladı

Feshane Amasya günleri, kapılarını açtı.

15.11.2013 11:14

Feshane Amasya günleri, kapılarını açtı. Açılışa eski Amasya milletvekili Akif Gülle ve Amasyalı bazı idareciler katıldı. Hafta içi olmasına rağmen, halk açılışa oldukça ilgi gösterdi. 3 gün sürecek festival boyunca ziyaretçiler Amasya'nın birbirinden güzel tatlarını deneme şansı bulabilecekler.

Feshane'de memleket günleri düzenleyen iller arasına Amasya da katıldı. Karadeniz Bölgesi'nin, önemli kentlerinden biri olan Amasya, dünyaca ünlü elması ve birbirinden farklı lezzetleriyle 3 gün boyunca Feshane'de olacak. Amasya günlerinin açılışı saat 11'de ana salonda düzenlendi. Semazen gösterisiyle başlayan açılış, mehteran dinletisiyle devam etti. Açılış töreni Amasyalı siyasi ve bürokratların kurdele kesimin ardından son buldu.

BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ

Törende konuşan Akif Gülle, Amasya'nın Türkiye sıralamasındaki konumuna vurgu yaparak, çıtanın daha yükseklere taşınması gerektiğini söyledi. Bu tarz organizasyonların, şehrin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Gülle, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Hacı Bektaşi Veli'nin sözüne atıfta bulunarak, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" diyen Akif Gülle, organizasyonun ilk kez düzenlendiğini ve her yıl düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Gülle, "Hepimiz bir elin parmakları gibi olmalıyız, sen, ben, o yok, biz varız. Yolumuza bu anlayışla ve emin adımlarla devam etmeliyiz, güzel günlere ancak bu şekilde ulaşabiliriz" diye konuştu. Gülle, konuşmasının ardından stantları gezerek yöresel lezzetlerden tattı.

BİR YANDA TOPUZ KEBABI, BİR YANDA AMASYA ELMASI

Amasya'nın kültürüne ait birçok ürünün sergilendiği festivalde, en dikkat çekici lezzetler Amasya elması ve topuz kebabı oldu. Feshane'ye gelen vatandaşlara dünyaca meşhur Amasya elması ikram edilirken, topuz kebabı da ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekti.

14 Kasım Perşembe günü başlayan Feshane Amasya günleri 17 Kasım Cumartesi akşamı sona erecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feshane'de Amasya Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement