Fethiye Güçlükle Yaptıkları Ev Yangında Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Fethiye Güçlükle Yaptıkları Ev Yangında Kül Oldu

Fethiye Güçlükle Yaptıkları Ev Yangında Kül Oldu

Güçlükle yaptıkları ev yangında kül olduMuğla'nın Fethiye İlçesi'nde 37 yaşındaki Hatice ve 38 yaşındaki Ali Ödün çiftinin geçen yıl maddi imkansızlıklarla inşa ettirdiği tek katlı ev yangında kullanılmaz hale geldi.

02.07.2016 16:55

Güçlükle yaptıkları ev yangında kül oldu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 37 yaşındaki Hatice ve 38 yaşındaki Ali Ödün çiftinin geçen yıl maddi imkansızlıklarla inşa ettirdiği tek katlı ev yangında kullanılmaz hale geldi. Ailenin 9, 11 ve 12 yaşlarındaki 3 çocuğu yanan eşyalarını görünce büyük üzüntü yaşadı.

Yangın Eldirek Mahallesi, Merkez Sokak üzerinde Ali- Hatice Ödün çiftine ait tek katlı evde saat 12.00 sıralarında başladı. Prize takılı şarj aletinin alev almasıyla başladığı öne sürülen yangın, kısa sürede tüm odaları sardı. Yangın başladığı sırada evde uyuyan Ali Ödün dumanla birlikte kendini dışarı attı. Yangını söndürmek için olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Hızlı müdahale aracı ve yangın söndürme kamyonuyla olay yerine gelen ekipler, alevlere müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü, ancak ev, içindeki eşyalarla birlikte kullanılamaz hale geldi. Söndürme çalışmalarını izlerken fenalık geçiren Ali Ödün ise ambulansla Özel Letoon Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

Hatice Ödün'ün Toptancı Hali'nde gündelikçi olarak çalıştığı, Ali Ödün'ün ise psikolojik sorunları nedeniyle çalışamaz durumda olduğu ancak devletten maddi yardım aldığı belirtildi. 3 çocuklu ailenin yanan evi 1 yıl önce maddi imkansızlıklarla boğuşarak inşa ettiği kaydedildi. Evdeki eşyaların ise komşuların yardımıyla sağlandığı belirtildi. Çiftin çocukları 12 yaşındaki Bedirhan, 11 yaşındaki Sıla ve 9 yaşındaki Suna ise yanan evin önünde gözyaşı döktü. Hatice Ödün, tüm eşyaları yanan çocukları teselli etmeye çalıştı.

KURAN'IN YANMAMASINA SEVİNDİ

Yangın sonrası eve giren mahalle sakinleri yatak odasında kabı yanmış Kuran buldu. Bitişikteki tek göz evde yaşayan Hatice Ödün'ün babası Halil Alagöz, "Mübarek günlerde yangına rağmen evdeki Kuran'ın yanmaması bizi sevindirdi. Ancak diğer tüm eşyalarımız yandı" dedi.

Yangın sırasında çocuklarıyla birlikte dolmuşla ilçe merkezine gittiğini anlatan Hatice Ödün ise "Telefon geldi. 'Evde yangın var' denilince dolmuştan indim ve yoldan çevirdiğim bir arabayla eve geldim. Ancak her şey bitmiş. Tüm eşyalarımız yanmış" diye konuştu.

'YARDIM BEKLİYORUZ'

Mahalle sakinlerinden Salih Taşkın, 3 çocuklu çiftin evi güçlükle inşa ettiğini belirterek yardım severlere seslendi. Mahalle sakinlerinin elinden gelen yardımı yapacağını kaydeden Taşkın, mübarek günlerde hayırseverlerin de çifte sahip çıkmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Güçlükle Yaptıkları Ev Yangında Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement