Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, gösterilerin 19'uncu gününde on binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

03.08.2016 00:31

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, gösterilerin 19'uncu gününde on binlerce vatandaşın katılımıyla protesto edildi.

Türk bayraklarıyla merkez İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Etkinlikte, "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Millet paralele dur dedi" yazılı pankartlar açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyelerinin katıldığı etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çorba ve çay ikram edildi.

-"Şehit ve gaziler için 1 milyon 200 bin lira bağış toplandı"

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'de insanların hiçbir siyasi ayırım yapmadan, 15 Temmuz akşamından itibaren iradesine, demokrasisine, devletine, bayrağına, ezanına sahip çıkarak, dimdik ayakta durduğunu, yorulmadığını ve uyumadığını söyledi.

Tankıyla, silahıyla, topuyla gelenlere iman dolu göğsüyle karşı gelen ve bu uğurda şehadete erişen bütün şehitlerimizi rahmetle yad ettiklerini, bütün gazileri de milletçe minnet ve saygıyla andıklarını dile getiren Güzeloğlu, "Şehitlerimize yardım noktasında Kocaeli büyük bir hamle yaptı. 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'nda Kocaeli bugün itibarıyla 1 milyon 200 bin lira bu kampanyaya katkı sağladı. Destek olandan, şehidine gazisine sahip çıkan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

-"FETÖ, bin yıl önceki Haşhaşilerin aynısı"

Tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin, insanlık tarihi boyunca yaşanan en büyük ihanet olduğunu söyledi.

" Adnan Menderes'in asıldığı zaman halkın ses çıkarmaması hep içimizde bir ukdeydi" diyen Afyoncu, tarihçiler olarak her zaman, 'Türk milleti tankın üzerine çıktığı zaman bu ülkeye demokrasi gelir' dediklerini belirterek, "Bunu, bu millet ben hayattayken bana gösterdi. Ne kadar şükretsem azdır." ifadesini kullandı.

Bundan bin yıl önce, Hasan Sabbah diye birinin İran'da 1800 metrelik Elbruz Dağları'nda yaşadığını anlatan Afyoncu, şöyle devam etti:

"Bin yıl önce, FETÖ'nün dünyadaki ilk yansıması bunlar. Bu Haşhaşiler, aynı bugünküler gibi sağa sola adam yerleştirmişler. Senelerce saklanmışlar, devlet adamlarının, hükümdarların en yakın adamı olmuşlar. Farklı diller öğrenmişler. Ancak emir gelince ekmek yedikleri insanlara her türlü ihaneti yapmışlar. Fakat günümüzdeki öyle bir ihanet var ki ben tarihçi olarak Kabakçı Mustafa'yı da Patrona Halil'i de bilirim. Tarihte her türlü ihanet eden hainin adını da bilirim ama yalnız Türk tarihi değil, bütün dünya tarihi FETÖ gibi böyle bir ihanet şebekesini, böyle bir menfaat çetesini hiçbir zaman görmedi."

-"Bu millet, güvenlik güçlerimizle birlikte FETÖ çetesini önledi"

Ayfoncu,15 Temmuz'da yaşananların darbe teşebbüsü olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu girişim, bir menfaat çetesinin Türkiye'yi işgale kalkışmasıdır. Bunların askerlikle alakası yok. O şerefli üniformayı giymeyi hiçbiri haketmiyordu. Üzerlerinden de bu çıkarıldı. Darbenin önlenmesinde bu şerefli Türk milletinin rolü çok büyük oldu ama şunu da unutmayalım güvenlik güçlerimiz, polisimiz canını feda ederek çarpıştı. Askerlerin içerisinde o şerefli üniformayı hakeden kahraman askerlerimiz de bu çeteye geçit vermediler. Bu millet güvenlik güçlerimizle birlikte bu çeteyi önledi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmaları ile darbe girişimine ilişkin görüntülerden kesitlerin sunulduğu etkinlikte, sanatçı Alişan elinde Türk bayrağıyla yaptığı selamlama konuşmasında, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement