FETULLAHÇI Terör Örgütü'ne (FETÖ/PDY) yardım topladığı belirtilen Denge Platformu isimli derneğe yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında işadamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüte mali yardım topladığı iddia edilen Denge Platformu isimli bir derneğe ulaşıldı. Derneğe ilişkin soruşturma başlatan savcılık, aralarında işadamı, avukat, mühendis ve öğretmenlerin de bulunduğu 47 şüpheli hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verdi.
Yapılan operasyonlarda şu ana kadar 29 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelilerden 6'sının örgütün şifreli haberleşme programı olan "Bylock" programını kullandığı tespit edilirken, daha önce FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan bazı kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda söz konusu dernek üyelerine ulaşıldığı belirtildi. - İstanbul
Son Dakika › Güncel › Fetö Operasyonu: 47 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.