Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları SSM'de - Son Dakika
Güncel

Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları SSM'de

Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları SSM\'de

"İstanbul Üniversitesi Binalarının Yenilemesi ve Restorasyonu Projesi" kapsamında 148 yıllık İÜ Rektörlük Binası Restore ediliyor.

23.03.2013 08:13

İstanbul Üniversitesi Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sergilenecek

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in "İstanbul Üniversitesi Binalarının Yenilemesi ve Restorasyonu Projesi" kapsamında 148 yıllık İÜ Rektörlük Binası Restore ediliyor.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası'nın üst katında sergilenen İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları, restorasyon çalışmalarında zarar görmemesi için restorasyon çalışmaları tamamlanana kadar Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sergilenecek.

Büyük bir değere sahip olan İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları'nın Sabancı Üniversitesi bünyesinde bulunan Sakıp Sabancı Müzesi'ne nakledilmesi için 2 üniversite arasında protokol imzalandı. Protokol gereğince eserlerin sayım ve devir teslim işlemlerinin ardından eserler sigortalanıp, sanat eserleri taşınması konusunda uzman ekiplerce paketlenerek Sakıp Sabancı Müzesi'ne nakledildi.

İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları'nın İÜ Rektörlük Binası'nda olduğu gibi Sakıp Sabancı Müzesi çatısı altında da her türlü iklimlendirme ve güvenlik koşulları içinde korunmaları sağlanacak.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in "İstanbul Üniversitesi Binalarının Yenilemesi ve Restorasyonu" ve "İstanbul Üniversitesi'ne Ait Tarihi Eserlerin Toplumla Buluşturulması" projelerinin buluştuğu İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları'nın Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilenmesi, üniversitelerarası örnek çalışmalardan biri olarak göze çarpıyor.

İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları'nın 2013-2014 döneminde Sakıp Sabancı Müzesi'nde Sergilenmesi Planlandı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet: "Bizlere emanet edilen tarihi binalarımızı onarmak ve restore etmek, bu mirası bize emanet edenlere karşı görevimiz. Çünkü bu binalar hem üniversitemiz hem ülkemiz hem de dünyamız için bir kültür mirası. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nı da İl Özel İdaresi'nin desteği ile restore ediyoruz. İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları rektörlük binamızın 3. katında sergileniyordu. Restorasyon çalışmaları yaklaşık 2 yıl süreceği için bu çok değerli ve bize emanet edilen koleksiyonların zarar görmemesi ve restorasyon boyunca sanat severlerden uzak kalmaması amacıyla Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ile bir protokol imzaladık.

Bütün eserler konusunda uzman öğretim üyelerimiz tarafından tek tek sayıldı, fotoğraflandı, görüntülendi ve envanter kayıtları çıkartıldı. Daha sonra bu eserlerin sigortası yapılarak, yine konusunda uzman ekiplerce müzeye nakledilmesi sağlandı. Üniversitemize ait olsa da dünya mirası olan bu eserler Sakıp Sabancı Müzesinde sanat severlerle kısa bir zaman sonra buluşacak. İÜ Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları sergisinin açılışını birlikte yapacağız." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Feyhaman Duran ve Selim Turan Koleksiyonları SSM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement