Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın ölümü sonrası çatışmalar çıktı - Son Dakika
Güncel

Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın ölümü sonrası çatışmalar çıktı

Hıdır Adnan'ın ölümü duyurulduktan sonra Batı Şeria'nın Ramallah kentinde İsrail güçleri ile çatışmalar yaşandı. En az 7 Filistinli yaralandı. Adnan, 86 gündür açlık grevindeydi ve İsrail Hapishane Hizmetleri açıklamasında sağlık muayeneleri yaptırmayı ve tedavi görmeyi reddettiği belirtildi.

03.05.2023 12:26

Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'nın hayatını kaybettiğinin duyurulmasını takiben Batı Şeria'nın Ramallah kentinde onlarca Filistinli, İsrail güçleri ile çatıştı.

Ramallah merkezli Sağlık Bakanlığının aktardığına göre İsrail ordusu tarafından yaralanan en az 7 Filistinli, tedavi için bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Filistinli Tutuklular Kulübü Derneği adlı sivil toplum kuruluşu, günün erken saatlerinde yaptığı basın açıklamasında 86 gündür açlık grevinde olan Hıdır Adnan'nın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İsrail Hapishane Hizmetleri de açıklamasında 45 yaşındaki Adnan'ın "Nitzan Hapishanesi'ndeki hücresinde bilincini kaybetmiş şekilde bulunduğunu" duyurmuştu.

Açıklamada, "Sağlık personelinin kalbini tekrar çalışma gayretlerinden sonra kendisi Assaf Harofeh Hastanesi'ne sevk edildi ve hastanede hayatını kaybettiği teyit edildi" ifadeleri kullanıldı.

İsrail Hapishane Hizmetleri'nin açıklamasında, "Adnan, açlık grevi sırasında sağlık muayeneleri yaptırmayı ve tedavi görmeyi reddetti" denildi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Ramallah'tan bildiriyor.(XHTV)

Filistinli tutuklu Hıdır Adnan\'ın ölümü sonrası çatışmalar çıktı
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Filistinli tutuklu Hıdır Adnan'ın ölümü sonrası çatışmalar çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement