Fitness'ta Oyunun Kuralları Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Fitness'ta Oyunun Kuralları Değişiyor

Fitness\'ta Oyunun Kuralları Değişiyor

Hillside'da "Functional Training®" sistemiyle fit olmaya hazır olun!

28.09.2012 16:34

Değişim başlıyor

Dünyadaki spor akımlarının ve trendlerin Türkiye'deki öncüsü, bilinçli sporun adresi Hillside City Club (www.hillsidecityclub.com), fitness dünyasının yükselen trendlerinden functional training sistemini Hillside farkı ile yorumlayarak sektöre yepyeni bir soluk getiriyor. Hillside Sports Team, rugby yıldızlarının en ünlü kondisyon danışmanı Richard Tidmarsh ile birlikte çalışarak bu sistem ile çok farklı bir deneyim sunuyor. Hillside, Functional Training® sistemi doğrultusunda kulüplerde özel oluşturulan serbest alanlar ve bu alanlarda çalışılan alternatif ekipmanlar ile yepyeni fitness alışkanlığı yaratıyor.

Yoğun ve stresli iş yaşamı, metropol hayatı ve günlük işler derken neredeyse çoğu zaman saatlerce masa başında kalabiliyor, çok az hareket edebiliyoruz. Bu durum vücudumuz ve yaşam kalitemiz için birçok olumsuzluğu da içinde barındırıyor. Çoğu zaman gün içinde sürekli yaptığımız hareketleri bile yaparken zorlanabiliyoruz. Bu noktada egzersiz yapmak büyük önem taşıyor. Günlük hayatta yaptığımız bazı hareketleri taklit ederek, serbest ağırlıklar ve alternatif özel ekipmanlarla yapılan bir antrenman sistemi olan functional training işte bu noktada devreye giriyor. Bu antrenman sistemi kasları güçlendirmeye, vücudu sıkılaştırmaya, kişinin günlük fonksiyonel hareketlerini en rahat şekilde yapabilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede, günlük hayatımızın kolaylaşmasına da destek oluyor.

Dünyada spor tutkunlarının en çok tercih ettiği antrenman yöntemlerinden biri olan functional training sistemini Hillside farkı ile yorumlayan Hillside City Club (www.hillsidecityclub.com) fitness'ta oyunun kurallarını değiştiriyor. İngiltere'nin rugby yıldızlarının en ünlü kondisyon danışmanı Richard Tidmarsh ve Hillside Sports Team tarafından yaratılan Hillside Functional Training®, uzman eğitmenler ve yenilikçi antrenman ekipmanları eşliğinde fonksiyonel antrenman egzersizleri ile kişinin sağlıklı ve hızlı şekilde hedeflenen yönde değişimine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Alternatif ekipmanlar ile farklı bir fitness deneyimi

Hillside'ın oluşturduğu Functional Training® sisteminde ve oluşturulan programlarda bu konuda özel eğitimli Hillside Sports Team uzman eğitmenlerinin eşliğinde kullanılan ekipmanlar, günlük yaşamda yaptığınız bazı hareketleri size anımsatıyor. Örneğin, power bag ile çalışırken günlük hayatta yerden herhangi bir şeyi alıp kaldırıp, taşıyıp yere bıraktığınız duygusunu yaşayabiliyorsunuz. Doğal yaşamdaki bazı hareketleri spor ekipmanları ile yapıyor, farklı bir fitness deneyimi yaşıyorsunuz. Bu amaçla, Hillside City Club'larda serbest hareket bölgeleri oluşturulup, Bulgarian bag, power bag (güç barı), medicine ball (sağlık topu), halat, TRX, kettlebell (kulplu gülle) gibi ekipmanlar ile hem birebir hem de grup halinde çalışılabilen alanlar yaratılıyor.

Functional Training® ile 6 haftada fit olmanın heyecanını yaşayın

Hillside Functional Training® sistemi kapsamında 6 haftalık Hillside Evolution programları da sunuluyor. Bu programda; Hillside Spor-Beslenme Uzmanı'nın kontrolündeki özel beslenme programları ile kişisel özelliklere ve hedeflere göre belirlenen yeni antrenman sistemi birleştiriliyor ve kısa zamanda en etkili şekilde sonuç alınmasına yardımcı olmak için sıkı bir program uygulanıyor. Fitness, beslenme ve dinlenmenin bir arada olduğu bu programda motivasyon, takip ve zaman yönetimine de büyük önem veriliyor.

Hillside Evolution programlarına katılan kişilerin ilk olarak, tüketim kapasitelerinden, proporsiyonel vücut analizleri ve metabolik değerlere kadar birçok bilgiyi sağlayan, 13 farklı ölçümden oluşan B.A.R. ölçümü (Body Assesment Report-Vücut Değerlendirme Raporu) yapılarak hedefleri belirleniyor. Program kapsamında katılımcılarla takip ve motivasyon toplantıları yapılıyor. Hillside Functional Training® sistemindeki antrenmanları katılımcılar birebir Hillside eğitmenleriyle yapabildikleri gibi hedeflerine uygun grup egzersizlerine de katılabiliyorlar. Hillside Evolution programlarına katılan kişiler, bu program kapsamında kendilerine verilen T-band ile evde ya da ofiste, Hillside eğitmenlerinin önerdiği, gün içinde kendilerini rahatlatmaya yardımcı olacak egzersizler yapabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fitness'ta Oyunun Kuralları Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement