Foça Belediyesi Çocuk Korosu, Küçük Solistler Yetiştirecek - Son Dakika
Güncel

Foça Belediyesi Çocuk Korosu, Küçük Solistler Yetiştirecek

Foça Belediyesi Çocuk Korosu, Küçük Solistler Yetiştirecek

Foça Belediyesi Çocuk Korosu, Kültür Bakanlığı Türk Müziği Korosu emekli şeflerinden, Şef Hayati Çiftçi yönetiminde çalışmaya başladı.

08.05.2015 13:28

Yeni kurulan Foça Belediyesi Çocuk Korosu'nun provaları hızlı gidiyor.

Öncelikli amaçlarının birlikte şarkı söylemek ve birlikte şarkı söylemenin güzelliklerini keşfetmek olduğunu belirten Şef Hayati Çiftçi; "Her hafta bir şarkı öğrenmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra müziğin temel kuralları, toplu şarkı söylemenin temel kuralları ve bunu dinleyicilerimizle buluşturmanın temel kuralları üzerinde konuşacağız. Çalışmalarımızın ana ekseni bu olacak. Daha sonra kuracağımız gençlik korosuna da, çocuk korosundan eleman yetiştireceğiz. Onlar ablalar ve abiler olduklarında, gençlik korosunun üyeleri olacaklar.

Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ, koromuzun; ulusal ve uluslararası standartlarda Foça'yı temsil edecek düzeyde, profesyonel bir koro olmasını amaçlıyor ve Foçalı çocuklara ve gençlere büyük değer veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz"dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "Sanat, çocukların kendilerini ifadelerinin temel taşıdır. Her zaman sanatın yanındayız" dedi.

Foça Belediyesi Çocuk Korosu

Koro çalışmaları, katılan çocukların, şarkılar ve grup içi iletişim yoluyla bütüncül öğrenme düzeyini arttırmayı, şarkı söyleme yeteneklerini ve akademik kariyerlerini geliştirmeyi ve toplumsal hayatta daha başarılı olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça Belediyesi Çocuk Korosu, Küçük Solistler Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement