Formula 1'de Yeni Sezon Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Formula 1'de Yeni Sezon Heyecanı

Formula 1\'de Yeni Sezon Heyecanı

'Formula 1 Özel', yarışlardan önce uzman konukları, özel dosyalar ile ekrana gelecek.

15.03.2013 11:44

Formula 1 dünyası, 2013 sezonunun açılışını bu hafta sonu D-Smart'ta yapıyor. Sezonun ilk yarışı, Avustralya GP'si ile başlayacak 22 pilotun 19 yarışlık heyecan fırtınası sadece D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD'den yayınlanacak. Her yarıştan önce ise uzman konukların yer alacağı, özel dosyaların izleyiciler ile paylaşılacağı "Formula 1 Özel" programı da yine Smart Spor ve Smart Spor HD ekranlarında Formula 1 severler ile buluşacak.

2013 Formula 1 Dünya Şampiyonası, yeni sezonuyla D-Smart ekranlarından merhaba demeye hazırlanıyor. Formula 1'in ihtişamlı dünyası, teknolojisi, hızı, rekabeti, dünyaca ünlü pilotları, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de Smart Spor'da Türk sporseverler ile biraraya gelecek.

22 pilotun mücadele edeceği 19 yarıştan oluşan F1 sezonu, 17 Mart Pazar günü yapılacak olan Avustralya GP'si ile başlıyor. 1950'den bu yana kesintisiz olarak düzenlenen ve 64. kez gerçekleştirilecek olan dünya şampiyonasında, bu yıl beş büyük takımdaki beş dünya şampiyonu kozlarını paylaşacak.

Bu hafta sonu yapılacak Avustralya GP'sinde sezonun ilk galibiyeti için piste çıkacak şampiyon pilotlar ve takımları şöyle; F1 tarihinin en genç şampiyonu ve 3 şampiyonluğu bulunan Sebastian Vettel - Red Bull Racing, geçtiğimiz yıl şampiyonluğu son yarışta kaçıran iki dünya şampiyonluğuna sahip Fernando Alonso - Ferrari, bir başka şampiyon İngiliz pilot Jenson Button – McLaren Mercedes, geçen sezonu çok iyi geçiren diğer bir şampiyon isim Kimi Raikkonen – Lotus Renault, bu yıl yeni takımıyla mücadele edecek olan İngiliz şampiyon pilot Lewis Hamilton - Mercedes GP.

Red Bull'dan Mark Webber, Ferrari'den Felipe Massa, McLaren'den Sergio Perez ve Mercedes'ten Nico Rosberg bu isimleri zorlamaya çalışırken; beş çaylak pilot Esteban Gutierrez (Sauber), Valtteri Bottas (Williams) Giedo Van der Garde (Caterham), Max Chilton (Marussia) ve Jules Bianchi (Marussia) ise Formula 1'de ilk kez yarışmanın heyecanını yaşayacak.

İlk yarış Melbourne Albert Park'ta

Şubat ve mart aylarında yapılan kış testlerinin ardından, 2013'ün ilk yarışı ise Avusturalya'nın Melbourne şehrindeki ünlü Albert Park içinde yer alan pistte gerçekleştirilecek. Park içerisindeki caddelerin birleştirilmesiyle oluşan 5 bin 303 kilometre uzunluğundaki pist, tüm pilotların sevdiği parkurların başında geliyor. 16 viraja sahip olan ve 1996'dan bu yana Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan Albert Park pistinde, otomobiller orta seviyede bir downforce (yere basma gücü) ayarıyla yarışıyor. 58 tur sürecek yarış için, Formula 1'in lastik sağlayıcısı Pirelli süper yumuşak ve orta sertlikteki hamurları tercih ediyor.

Şampiyonlar galibiyet için, çaylaklar yarışı tamamlamak için piste çıkacak

Çok büyük kural değişikliklerinin yaşanmadığı 2013 sezonunda, geçen yıldan daha da fazla bir çekişmenin yaşanması bekleniyor. İspanya'da düzenlenen kış testlerinde Red Bull Racing en hızlı takım görünümündeyken, Lotus Renault ve Ferrari ile Mercedes GP ve McLaren, galibiyetleri kovalayabilecek takımlar olarak öne çıkıyor.

Son üç yılda altı şampiyonluk kazanan Red Bull Racing'de hedef, üst üste dördüncü yılda da şampiyonluğa ulaşmak. 2012 şampiyonluğunu son yarışta kaçıran Ferrari'nin üstünde ise büyük bir baskı var. Geçen sene bütçesine oranla çok iyi bir iş çıkartan Lotus, bu sezon öncesinde çok iyi bir görüntü veriyor. 2012'de hayal kırıklığı yaşayan Mercedes, emekliye ayrılan ve yedi dünya şampiyonluğuna sahip efsanevi Alman pilot Michael Schumacher'in yerine McLaren'den Lewis Hamilton'ı alarak, sezonun en büyük transferini gerçekleştirdi. Mercedes'te bu yıl için hedef ise gelişmek ve yarışlar kazanmak. Hamilton'ın gidişiyle kan kaybeden McLaren ise, Jenson Button'a güveniyor.

Orta sıralarda yer alan Sauber, Force India, Williams ve Toro Rosso takımlarının kendi aralarında çekişmesi beklenirken, Marussia ve Caterham'ın hedefi sezonu sonuncu sırada bitirmemek olacak.

Avustralya'da başlayan 5 kıta, 19 yarışlık maraton Brezilya'da son bulacak

2013 Formula 1 Dünya Şampiyonası, 17 Mart tarihinde Avustralya'da start aldıktan sonra, beş kıtada yapılacak 19 yarışın ardından, 24 Kasım tarihinde Brezilya'da son bulacak.

2012 sezonun müthiş bir çekişmeye sahne olan ve sezonun son turuna kadar şampiyonun belli olmadığı Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Red Bull Racing'den Sebastian Vettel, Ferrari'den Fernando Alonso ile girdiği mücadeleyi zaferle noktalamış ve üst üste üçüncü kez dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Yarış öncesi 'Formula 1 Özel' uzman konuklar, özel dosyalar ile ekranda

Smart Spor ekranlarında tüm Grand Prix hafta sonlarında cumartesi günkü antrenman seansı, sırama turları ve yarışlar HD kalitesiyle canlı olarak yayınlanacak. Bu yıl ayrıca her yarış öncesinde, uzman konuklar ve özel dosyalarıyla Formula 1 Özel programı izleyicilerle buluşacak.

Sezonun açılış yarışı Avustralya GP'sinin antrenman seansı 16 Mart Cumartesi günü 05.00'te, sıralama turları ise 16 Mart Cumartesi saat 08.00'de, 58 turluk büyük yarış ise 17 Mart Pazar günü 08.00'den itibaren HD kalitesiyle D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD'den canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Formula 1'de Yeni Sezon Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement