Fransa'da Adaylar Tv Düellosuna Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Adaylar Tv Düellosuna Çıkıyor

Fransa\'da Adaylar Tv Düellosuna Çıkıyor

2017 yılında yapılacak iki turlu Fransa Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi 'Cumhuriyetçiler Partisi'nin yedi cumhurbaşkanı bu akşam Fransız devlet televizyonun birinci kanalı 'TF1' saat 21.00'de programa çıkıyor.

13.10.2016 11:28

2017 yılında yapılacak iki turlu Fransa Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi 'Cumhuriyetçiler Partisi'nin yedi cumhurbaşkanı bu akşam Fransız devlet televizyonun birinci kanalı 'TF1' saat 21.00'de programa çıkıyor. İlk televizyon düellosunda adaylar kozlarını paylaşacak. Cumhurbaşkanlığına en yakın adaylar içinde eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy (61) ile eski başbakan Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe (71) bulunuyor. Ülkede yapılan anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı yarışının Nicolas Sarkozy ile Alain Juppe arasında geçmesi tahmin ediliyor. Anket sonuçları her iki güçlü adayın seçimlerde olan şansın yüzde 50 oranında eşit olduğunu gösteriyor. Fransız seçmenin çoğu Alain Juppe'nin daha tecrübeli, halktan yana mesafeli politika izlediğini düşünüyor. İktidardaki cumhurbaşkanı François Hollande'nin politikasını eleştirenler oylarını sağ merkezli Cumhuriyetçiler Partisi cumhurbaşkanı adayı Alain Juppe'ye vermesi tahmin ediliyor. Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyalarında göçmen ve İslam dinine yönelik olumsuz eleştirileri sağduyulu seçmeni küstürmüş durumda gözüküyor. Düello'ya katılan şansları çok az olan diğer adaylar içinde Nathalie Kosciusko-Morizet (43), François Fillon(62), Jean-Frederic Poisson (53), Jean-François Cope (52), Bruno Le Maire (47) bulunuyor.

Cumhurbaşkanı François Hollande hatasını kabul etti

İktidarda olan cumhurbaşkanı François Hollande (62) Fransa'da bugün piyasaya çıkan 'L'Obs' ( Le Nouvel Observatuer) dergisine göre görevinde hata yaptığını kabul etti. Dergide çıkan haberde Sosyalist Partisinden cumhurbaşkanı François Hollande anayasa değişikliğinin bir hata olduğunu, teröre karışan Fransızların kimliklerinin iptal edilmesin yanlış olduğunu kabul etti. Cumhurbaşkanı François Hollande ' kimlik iptal edilmesin caydırıcı olmadığını çünkü teröristlerin zaten ölmek için eylem yaptığını' ifade etti. Cumhurbaşkanı François Hollande, "görev sürem içinde hep sol görüşlü siyaset yaptım seçmenin sabırsız olmasını anlıyorum." dedi. Eğitim alanında 60 bine yakın istihdam sağladığını açıkladı. Yedi ay sonra yeniden aday olup, olmayacağına dair açıklama yapmayan cumhurbaşkanı François Hollande adaylık kararını Aralık ayında açıklayacak. - Fransa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'da Adaylar Tv Düellosuna Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement