Fransa'da sol muhalif partilerin gensoru önergesi reddedildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa'da sol muhalif partilerin gensoru önergesi reddedildi

05.02.2024 19:47  Güncelleme: 06:15

Fransa'da sol muhalif partilerin, Emmanuel Macron tarafından 9 Ocak'ta ülkenin yeni başbakanı olarak atanan Gabriel Attal ve hükümetine karşı sunduğu gensoru önergesi Ulusal Meclis'ten geçmedi. Önerge, gerekli oyların yetersizliği nedeniyle reddedildi.

Fransa'da sol muhalif partilerin, Emmanuel Macron tarafından 9 Ocak'ta ülkenin yeni başbakanı olarak atanan Gabriel Attal ve hükümetine karşı sunduğu gensoru önergesi Ulusal Meclis'ten geçmedi.

Attal hükümetine karşı sunulan önerge, Ulusal Meclis'te kabul edilmesi için gerekli 289 oyun 124'ünü alabildi.

Sağ ve aşırı sağ partilerin daha önce önerge lehine oy kullanmayacaklarını açıkladıkları için önergenin reddedilmesi bekleniyordu.

Macron tarafından 9 Ocak'ta yeni başbakan atanan Gabriel Attal ve hükümetinin mecliste güvenoyu oylaması yapmaması muhalefet tarafından eleştirilmişti. Bunun üzerine sol muhalif partiler, 31 Ocak'ta gensoru önergesi sunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da sol muhalif partilerin gensoru önergesi reddedildi - Son Dakika


Advertisement