Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Washington'da - Son Dakika
Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Washington'da

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Washington\'da

Fabius, Esed rejiminin Ekim ayından bu yana en az 14 kez kimyasal saldırı düzenlediğine dair kanıtların olduğunu bildirdi.

14.05.2014 00:22

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye rejiminin geçen Ekim ayından bu yana kendi halkına karşı en az 14 kimyasal saldırı düzenlediğine dair kanıt olduğunu söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan ve bugün Amerikalı mevkidaşı John Kerry ile görüşen Fabius, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son haftalarda daha küçük bir boyutta yine kimyasal silahların, özellikle da klor gazının kullanıldığını gösteren en az 14 kanıta sahibiz. Şu anda, alınan numuneleri inceliyoruz" dedi.

Rejimin, Ekim 2013'den bu yana en az 14 kez kimyasal madde kullandığına dair "güvenilir görgü tanıkları" olduğunu ifade eden Fabius, klor gazının genelde çok hızlı buharlaşmasının numune toplamayı zorlaştırmasından ötürü kesin kanıt elde etmenin zorluğuna işaret etti.

Fabius, klor gazı da dahil yeni kimyasal saldırılara dair bu son haberlerin, Esed yönetiminin hala kimyasal silah üretme kapasitesine sahip olduğunu gösterdiğini kaydederek, "Bu, Beşşar Esed rejiminin, verdiği sözlere rağmen kimyasal silah üretmeye ve bunları kullanmaya devam ettiğini gösteriyor" ifadesini kullandı.

Fransız bakan ayrıca, Obama yönetiminin geçen yaz, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in büyük çaplı kimyasal silah saldırısı düzenleyerek "kırmızı çizgi"yi aşmasına rağmen hava operasyonları düzenlenmemesini eleştirerek, "Bundan üzüntü duyuyoruz, çünkü birçok şeyi değiştirebilirdi diye düşünüyoruz, ancak olan oldu ve tarihi yeniden yazmayacağız" dedi.

Fabius, ABD ve İngiltere'nin hava operasyonu tehdidinden vazgeçmesi karşısında Fransa'nın tek başına hareket etmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Washington'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement